El millor professor de Primària d'Espanya és de Quart de Poblet

Dimecres, 17 Novembre 2021 09:13 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 304 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Francesc Nogales, professor de tercer i quart de Primària del Col·legi Sant Enric de Quart de Poblet, ha sigut triat com a millor professor d'Espanya en la seua categoria.

 

Els Premis Educa Abanca tenen la particularitat que són les famílies i l'alumnat els qui proposen als docents amb més vocació. Nogueres els ha conquistats, i no és d'estranyar.

 

Aquest valencià d'adopció ha tingut sempre molt clar quin era el seu futur: “La professora que més em va marcar de xicotet va ser Mª Dolores. M'encantava com ensenyava i s'implicava. El dia que li vaig dir que em mudava a València i deixava el col·legi a Toledo es va posar a plorar. Jo tenia deu anys.” Igual que Mª Dolores, Francesc transmet als seus alumnes com són d'importants i fa tot el necessari perquè aprenguen d'una forma divertida i diferent. “El truc és que famílies i alumnes participen de manera activa en les activitats”, comenta Francesc.

 

Per exemple, abans de la pandèmia organitzava una vegada a la setmana tallers de matemàtiques als quals assistien els alumnes i les seues famílies i participaven en scape room amb reptes matemàtics.

 

Li agrada innovar i reconeix que els seus dos fills són els seus conillets d'índies. Elena, de deu anys i Saul, de huit tenen la sort que el seu pare siga el millor profe d'Espanya. A aquest professor li agrada innovar i no dubte a portar a les seues classes renyons o pulmons de corder perquè els seus alumnes i alumnes aprenguen veient i tocant. Segur que així mai obliden les seues classes. Per a Francesc: “És important conjugar metodologies clàssiques amb altres més actives. No cal deixar de fer dictats però sí que modificar la manera de fer-los.” Francesc pega les frases en les parets i, a més d'aprendre-li-les de memòria, són els mateixos companys els qui dicten les oracions al seu grup.

 

Ens conta que el millor premi és comprovar com els seus alumnes aprenen. L'altre dia em va dir una antiga alumna i em va emocionar: “Estic estudiant magisteri per tu.” Amb 44 anys diu ser un privilegiat perquè “treballe en què m'agrada”. A més, se li nota. Incansable en les seues xarxes socials en temes sempre relacionats amb l'educació, forma part del grup de treball que dissenya els continguts del canal infantil Clan.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dimecres, 17 Novembre 2021 09:18