Quart de Poblet inaugura una exposició sobre la història del Consell Municipal de la Infància Local

Divendres, 26 Novembre 2021 12:57 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 96 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

“Em vaig sentir escoltada i valorada fora de casa per primera vegada". Aquesta és una de les frases depositades de manera anònima en la peixera que es troba en l'exposició realitzada amb motiu del 15 Aniversari de la creació del Consell d'Infància de Quart de Poblet i que més han emocionat a la regidora d'Educació, Infància i Joventut, Consue Campos.

 

L'autora és una de les sis-centes xiquetes i xiquets que han format part del Consell i, encara que ho va fer de manera anònima, la regidora es recorda perfectament d'ella perquè li canviava la cara quan arribava la CMI. Igual que es recorda de la resta de membres que han passat pel Consell des que es van celebrar les primeres eleccions el 20 de novembre de 2006. Van entrar amb dotze anys i ara molts ja són adolescents o persones adultes, però tots i totes saben la importància que ha significat formar part d'ell.

 

Des del primer moment van tindre, no sols veu, sinó també vot en les decisions que afectaven el seu poble, a la seua comunitat. "Educar als xiquets i xiquetes en democràcia participativa i garantir que la seua veu se senta en la presa de decisions és un compromís sobre el qual continuem treballant. Hui el nostre poble és millor gràcies al treball del Consell Municipal d'Infància", va assenyalar Consue Campos en la inauguració de l'exposició "Dret a ser escoltat, quinze anys de participació infantil".

 

La localitat de l'Horta Sud va ser pionera a crear el Consell Municipal de la Infància (CMI). En la regidoria recorden que fa quinze anys pocs eren els membres que coneixien els seus drets. No obstant això, al cap de poc temps, no sols els coneixien sinó que els reivindicaven i es van empoderar i van enfortir, un dels objectius de la Regidoria d'Infància. Algunes de les coses que porten el seu segell és la utilització de paper reciclat en tots els departaments municipals o l'accessibilitat de parcs, voreres i zones verdes. Projectes com Trenquem Barreres, campanyes escolars com la dels Bancs de Llibres, acabar amb el Bullying, la seua participació en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, els Pressupostos Participatius o el renomenament dels carrers són altres exemples d'apoderament infantil.

 

També han visibilitzat i lloc en valor a la infància en les diferents associacions, entitats d'oci i temps lliure, musicals, esportives o culturals de Quart de Poblet que es bolquen a desenvolupar totes les capacitats de xiquetes i xiquet.

 

Tot l'equip de la regidoria d'Infància, Joventut i Educació així com els Esplais, CMI i altres agrupacions s'han bolcat en aquest aniversari i han realitzat múltiples activitats d'oci i cultura. Però sens dubte, el més especial, és l'exposició que es pot gaudir a Quart Jove de dilluns a divendres de 10 a 14 i dimecres i dijous de 17h a 19h, fins al 2 de febrer.

 

"Dret a ser escoltat, quinze anys de participació infantil" mostra la fortalesa i el treball d'aquest col·lectiu a Quart de Poblet durant aquests quinze anys a través d'una línia del temps composta per fotografies, fullets, projectes i, sobretot, molta il·lusió.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Divendres, 26 Novembre 2021 12:59