Quart és Europa arranca dos projectes europeus per a difondre els valors democràtics i acostar Brussel·les a la ciutadania

Divendres, 26 Novembre 2021 13:05 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 108 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Quart és Europa arranca dos projectes per a difondre els valors democràtics i acostar Brussel·les a la ciutadania. L'Ajuntament de la localitat de l'Horta Sud ha rebut una subvenció de la Diputació de València en la seua estratègia per impulsar la participació dels municipis en projectes europeus i per facilitar a les entitats locals l'accés als fons europeus.

 

Tots dos projectes presentats per l'àrea europea del municipi, s'emmarquen dins del programa CERV (Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors) de la Comissió Europea.

 

La primera proposta de projecte presentada, “Include EU: Citizenship rights for a Resilient Europe” té com a objectiu fomentar i difondre els valors comuns que defineixen el nostre europeisme democràtic, especialment la solidaritat, un principi clau sobre el qual se sustenten tots els pilars democràtics d'Europa. “Include_EU” crearà una Xarxa de Ciutats que persegueix donar a conéixer entre la ciutadania de set municipis europeus el paper d'una Europa cohesionada en les nostres vides. D'aquesta manera es conscienciarà a més de 10.000 persones sobre la importància d'avançar cap a una Unió Europea inclusiva que no deixe a ningú arrere, tant en moments de dificultat conjuntural, com és la pandèmia, com en èpoques de bonança i tranquil·litat.

 

D'altra banda, la segona proposta presentada, “YOUTH4EUROPE”, s'ha proposat invertir la tendència a l'euroescepticisme i tindre un impacte positiu i durador en el funcionament de la Unió Europea. Per a això, crearà un espai de debat entre els municipis de la UE implicats en el projecte per a reflexionar sobre la necessitat de millorar la integració social dels joves en els processos de la UE.

 

Preveu un intercanvi de bones pràctiques a les ciutats participants, en els quals ciutadans tindran l'oportunitat d'expressar quin tipus d'Europa volen i compartir la seua visió a llarg termini per al futur de la integració europea. En aquests debats es reflectiran les tendències actuals i es permetrà a les persones participants proposar solucions per a desafiar l'euroescepticisme i suggerir possibles accions.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Divendres, 26 Novembre 2021 13:06