Quart de Poblet llança un calendari promovent conceptes igualitaris

Dimecres, 05 Gener 2022 12:54 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 45 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Quart de Poblet ha presentat la campanya "12 mesos, 12 conceptes" amb l'objectiu de fomentar la igualtat real i l'erradicació de la violència masclista. La idea va sorgir des de la regidoria d'Igualtat, dirigida per Cristina Mora, amb la finalitat de compartir una visió del món des d'una perspectiva de gènere, eliminar perjudicis, barreres i fomentar l'aprenentatge de la ciutadania en igualtat.

 

A través de la pregunta "Sabies què?", les il·lustracions repassen dotze conceptes d'igualtat de gènere d'una manera didàctica i formativa. Uns dibuixos que no sols pretenen educar en igualtat als xicotets i xicotetes del municipi, sinó també sensibilitzar a les persones més majors. Cada mes del calendari està orientat cap a una data representativa.

 

D'aquesta manera, gener està dedicat als joguets i els rols de gènere, febrer tracta la relació de la dona amb la ciència i la tecnologia i març gira entorn del Dia Internacional de la Dona. Abril ha sigut el mes triat per a visibilitzar el repartiment de tasques en la llar, i maig se centrarà en la importància de l'autocura en les dones. El mes de juny ressaltarà la diversitat amb la celebració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI i juliol conscienciarà sobre la igualtat laboral. Agost desmuntarà l'ideal que es té sobre l'amor romàntic, setembre se centrarà en els delictes contra la llibertat sexual i el mes d'octubre recordarà el reconeixement del dret del vot femení.

 

L'any acabarà amb la lluita per l'erradicació de la violència exercida sobre les dones que quedarà destacada el mes de novembre, concretament el dia 25, i desembre farà una crida cap als espais segurs, inclusius i adaptats.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dimecres, 05 Gener 2022 12:55