Quart de Poblet aprova la seua primera ordenança de mobilitat que regula els patinets

Dilluns, 31 Gener 2022 13:28 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 168 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Mobilitat sostenible i ecològica però amb límits perquè vianants i conductors convisquen sense sobresalts. Aquest és un dels objectius de la Primera Ordenança de Mobilitat de Quart de Poblet.

 

Entre els aspectes que més interés generen, tant per a usuaris com per a la ciutadania en general, és la regulació del patinet elèctric, convertit en el vehicle estrela d'aquests últims anys. Els avantatges de desplaçar-se en patinet han provocat un espectacular augment del seu ús. El patinet elèctric s'ha convertit en un mitjà de mobilitat molt econòmic i molt àgil. A més, evita embossos, no comporta esforç físic i és fàcil de portar, transportar i guardar. I, el més important, no contamina. Així es redueixen les emissions de CO₂ i es recorre menys als vehicles de combustió fòssil.

 

Al principi de posar-se de moda, qualsevol persona es podia muntar a un d'ells en una absència de regulació que perjudicava principalment els vianants. Amb la nova ordenança municipal s'estableix de forma molt clara quins són els drets i deures dels patinadors elèctrics millorant la convivència en la circulació urbana.

 

En l'actualitat, s'estima que hi ha més de 20.000 patinets per tota Espanya, especialment en grans ciutats i encara així són moltes les preguntes que es plantegen els mateixos usuaris: Es pot circular amb patinet elèctric per carretera? És obligatori l'ús del casc?

 

Encara que això d'anar en patinet puga semblar cosa de xiquets i xiquetes, a partir d'ara, amb la regulació del patinet elèctric, passa a considerar-se un Vehicle de Mobilitat Personal (VMP). És per aquesta raó que l'edat mínima permesa per a conduir un patinet elèctric és de 16 anys.

 

La regulació estableix que el límit màxim de velocitat és de 25km/h llevat que la senyalització indique una menor com, per exemple, en les zones limitades a 20 o pròximes a centres escolars.

 

Tots els vehicles de mobilitat personal que sobrepassen la velocitat de 25km/h en la seua fitxa tècnica seran considerats ciclomotor i, per tant, tindran l'obligació d'incloure una matrícula, permís de circulació i una assegurança. Queda totalment prohibit trucar el patinet perquè aconseguisca una major velocitat, exposant-se si es fa a sancions molt elevades.

 

En cap cas es podrà circular per travessies, vies interurbanes, autopistes, autovies dins de poblat, túnels en àmbit urbà, zones per als vianants, voreres i carril bus. Els patinets tampoc podran anar per zones per als vianants llevat que se circule a peu al costat del vehicle.

 

La circulació dels patinets elèctrics es reserva a la calçada, i només podran utilitzar els carrils bici quan es troben en ella i no hi haja senyalització que ho prohibisca. En cap cas podran compartir espai amb les bicis si el carril discorre per damunt de les voreres.

 

Respecte al casc, els patinadors elèctrics s'han d'anar acostumant a portar el seu cap cobert quan pose un peu damunt del Vehicle de Mobilitat Personal. També s'han d'oblidar d'escoltar música amb cascos o utilitzar el mòbil, que en moltes ocasions són els causants de greus accidents.

 

Un altre dels aspectes que regula l'ordenança de mobilitat aprovada pel Ple i que ara es troba en exposició pública és el fet que les bicis no es puguen tancar amb clau al mobiliari urbà ni a altres elements com a arbres. En breu s'ampliaran els punts d'ancoratge per a assegurar que sempre hi haja un punt lliure on deixar la bicicleta.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dilluns, 31 Gener 2022 13:30