Quart de Poblet anima a la ciutadania a votar en la V edició dels pressupostos participatius

Dimecres, 20 abril 2022 16:12 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 176 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Quart de Poblet anima a la ciutadania a votar els pressupostos participatius. És el cinqué any que se celebra la consulta ciutadana coordinada per l'àrea de Govern Obert, que lidera el regidor José Acosta. Aquest procés democràtic permet a la ciutadania major de 16 anys empadronada en el municipi decidir quines iniciatives prefereixen que es realitzen al poble. En total, es destinen 200.000 euros del pressupost municipal per a la realització de les propostes més votades.

 

El procés està compost per diverses fases. En la de difusió la regidoria de Govern Obert es va reunir amb diferents sectors, com el grup motor, el Consell Municipal de la Infància (CMI) o el Centre de Dia i Residència Mixta que van fer diferents propostes. Després de la comprovació de la seua viabilitat per part de l'equip tècnic de l'Ajuntament han eixit a votació nou propostes i cada persona pot votar cinc d'elles.

 

Els projectes proposats pels òrgans de participació són la rehabilitació de l'equip informàtic d'Espai 3.0,la incorporació d'ordinadors en el Centre d'Ocupació i Desenvolupament per a facilitar la inclusió sociolaboral i reduir la bretxa digital, la instal·lació de aparcabicicletes per a afavorir la mobilitat ecològica, la renovació del mobiliari i dels equips informàtics del Centre de Convivència San *Onofre, la millora de la sala de musculació de Ramón Laporta o instal·lació de plaques solars en la coberta de la tribuna del camp de futbol municipal. Dues de les propostes es refereixen al benestar animal com la renovació i condicionament dels deu pipicans del municipi amb la incorporació d'elements d'Agility i l'increment de la il·luminació, entre altres aspectes. També es pot votar la millora i el benestar de les colònies felines.

 

El termini per a dur a terme la votació finalitza el 20 de maig i el 31 de maig s'emportaran a ple per a la seua aprovació. A partir de la segona meitat d'enguany es començaran a executar les propostes més votades fins a esgotar el pressupost. Els enllaços per a descarregar-se l'aplicació i poder votar són per a Apple https://play.google.com/store/apps/details?id=br.com.clic4dev.iparticipo i per a Android https://apps.apple.com/es/app/iparticipo/id1346835547

 

Un dels objectius que té el govern municipal és que la ciutadania decidisca amb major freqüència on vol que vaja destinat els diners que paga a través dels impostos.

 

El regidor de Govern Obert, José Acosta ha avançat que està previst que enguany es bata rècord de participació després de dos anys en què es va decidir que els diners dels pressupostos participatius es destinara a situacions urgents provocades per a la pandèmia.

 

Una vegada més, la votació es farà a través de l'aplicació mòbil iParticipo, molt senzilla i intuïtiva. A més, com cada any, l'equip de Govern Obert estarà a peu de carrer explicant i ajudant a votar a totes aquelles persones majors de 16 anys i empadronades en el municipi que estiguen interessades a fer-lo. També poden votar, encara que no tinguen l'edat, els i les membres del Consell Municipal d'Infància (CMI). Alguns dels llocs on s'ha habilitat el punt d'ajuda són el mercat municipal, l'ambulatori, en Sant Rafael o en el poliesportiu. També poden acudir directament a l'Ajuntament en horari de matins i sol·licitar l'ajuda d'algun responsable de l'àrea de Govern Obert.

 

Una de les iniciatives més sol·licitades i materialitzades en l'última edició va ser la sala de musculació que ha tingut un gran acolliment.

 

La localitat de l'Horta Sud és pionera en la implementació de mecanismes de participació i foment de l'associacionisme des de l'inici de la democràcia. Ja en 1999 es va crear el Servei de Participació Ciutadana i va aprovar la seua Carta de Participació un any després.

 

En la legislatura de 2011-2015, el consistori es va centrar a avançar en la participació individual i la creació de la primera regidoria de Govern Obert d'Espanya. Navegant pel seu web s'accedeix a tota la informació sobre l'equip de govern, els diferents processos participatius o dades detallades dels pressupostos municipals.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

 

Modificat el Dimecres, 20 abril 2022 16:15