Quart de Poblet reduirà la factura de llum un 64% després d'implantar leds en tots els fanals del municipi

Dilluns, 16 Mai 2022 10:44 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 138 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Quart de Poblet reduirà la factura de llum un 64% després d'implantar leds en tots els fanals del municipi. Gràcies a aquesta iniciativa, no sols es pagarà menys per l'electricitat sinó que també, i més important, serà menor la petjada de carboni que Quart de Poblet deixe en l'atmosfera. L'actuació suposarà una reducció de les emissions de més de 417 tones de CO₂ a l'any.

 

L'Ajuntament substituirà les lluminàries tradicionals existents en el municipi per unes noves de tecnologia LED d'última generació. Aquest projecte serà possible gràcies a la subvenció de més d'1,1 milions d'euros atorgada pel Fons Europeu Regional, FEDER, a través de l'institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia, dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, IDAE. El FEDER, que aporta el 50% del cost del projecte (valorat en més de 2,2 milions), considera que aquest canvi en la il·luminació viària afavoreix el trànsit cap a una economia baixa en carboni i que compleix l'objectiu específic d'aconseguir l'eficiència energètica en les infraestructures i serveis públics.

 

Així, de les 2.971 lluminàries dels carrers, el consistori substituirà 2.800 amb antiga tecnologia, un 94,2% del total, la qual cosa es traduirà en una baixada de la potència elèctrica de 477,5 quilowatts a 124,6 quilowatts i un estalvi energètic del 64,5% respecte al consum actual. També comptaran amb una regulació escalonada *preprogramada que disminueix la intensitat lumínica en intensitat de la il·luminació en les hores on no siga necessària tanta.

 

Per a completar el projecte, s'actuarà sobre 29 dels 32 quadres de comandament per a adaptar-los a la normativa vigent i poder ser gestionats a distància amb un sistema de comunicació interconnectat.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet 

Modificat el Dilluns, 16 Mai 2022 10:45