Quart de Poblet preguntarà a les famílies per les seues necessitats per a poder conciliar la vida familiar i laboral

Dimecres, 18 Mai 2022 09:27 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 115 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Quart de Poblet vol conéixer en primera persona les necessitats i problemes amb els quals es troben de manera diària les famílies per a poder conciliar el treball, la família i la vida personal. Per això, durant tot el mes de maig es preguntarà a pares, mares, avis o qualsevol altre familiar o tutor que acompanya als menors quan ixen dels col·legis què és el que realment necessiten i com els pot ajudar el seu Ajuntament.

 

D'aquesta manera, el curs que ve l'àrea d'Educació podrà instaurar o reforçar serveis com l'escola matinera, cangurs o cuidadors o fins i tot activitats extraescolars gratuïtes.

 

També es vol comptar amb l'opinió dels i les més xicotetes i joves, ja que és molt important que el temps l'ocupen amb coses que li agraden i enriquisquen i que no siga només un lloc on estar fins que les seues famílies els puguen recollir. Per l'Ajuntament passarà un qüestionari a tot l'alumnat a partir de cinqué de primària que assistisca als col·legis de Quart de Poblet.

 

L'àrea d'Educació, dins del Programa Quart Concilia, iniciarà una ronda de contactes amb les associacions esportives, culturals, AMPAS i amb qualsevol altra entitat que puga aportar solucions i proposar iniciatives que resolguen els problemes de conciliació.

 

La conciliació no s'entén sinó en relació a la corresponsabilitat entre dones i homes, la qual cosa suposa l'assumpció equitativa, per part de dones i homes, de les responsabilitats, drets, deures i oportunitats associats a l'àmbit del domèstic, la família i les cures. Per tant, l'estudi inclourà, a més de la detecció de les necessitats de conciliació la situació de corresponsabilitat en les llars de Quart de Poblet.

 

L'estudi es desenvolupa amb una metodologia triangular, que utilitzarà diverses fonts i mètodes d'avaluació. La ciutadania podrà emplenar els formularis tant a través de la web com per telèfon. A més, també es podrà emplenar en paper en la regidoria d'Educació de l'edifici de la fins al 31 de maig. Enllaç del formulari :https://forms.gle/TAgfwiGhGDi4DkSeA

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dimecres, 18 Mai 2022 09:28