Quart de Poblet accelera l'accessibilitat total de Barri Riu Túria amb la rampa al Carrer Paterna

Dijous, 26 Mai 2022 10:04 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 87 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Quart de Poblet està completant el projecte de plena accessibilitat del barri Riu Túria amb la construcció d'una rampa al carrer Paterna que servirà d'entrada al parc natural del Túria. El projecte consisteix en la construcció d'una rampa de manera helicoidal, amb la qual se salvarà el desnivell existent de 4,5 metres i es crearà un itinerari ciclopeatonal adequat a totes les persones. Aquesta actuació forma part de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, EDUSI, que inclou actuacions encaminades a l'eliminació total de les barreres arquitectòniques. I és que la EDUSI integra l'objectiu transversal d'accessibilitat, el qual ha de ser present en els projectes cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, FEDER.

 

L'estratègia contribueix a eliminar al 100% les barreres arquitectòniques en tot el municipi i segueix la línia d'actuació municipal que li va portar a guanyar el premi Reina Sofia d'Accessibilitat Universal, seguint sempre els paràmetres del Pla Quart sense Barreres. I és que en el projecte s'han pres en consideració les necessitats de les persones amb diferents tipus de discapacitat, així com les vinculades a l'ús d'ajudes tècniques i productes de suport. Així, es garanteix a totes les persones un ús no discriminatori, independent i segur dels espais públics urbanitzats per a fer efectiva la igualtat d'oportunitats i l'accessibilitat universal.

 

El paviment de l'itinerari serà estable i antilliscant, sense peces ni elements solts que envaïsquen el trajecte. Comptarà amb baranes per a facilitar el trànsit a les persones que el necessiten i la seua amplària permetrà el còmode pas per a bicicletes i vianants. La previsió és que les obres finalitzen durant el segon trimestre de 2022, per la qual cosa amb l'arribada del bon temps, la ciutadania podrà accedir al riu per un nou pas d'una manera més segura i ràpida. A més, en el futur es podrà arribar a l'entorn natural des de l'aparcament i la plaça per als vianants Balcó del Túria, ja que el projecte inclou la creació d'una entrada addicional a aquest. A més, cal recordar que també es va crear un altre itinerari sense barreres fins al llit amb el Parc Porta del Túria, una obra també EDUSI.

 

L'estratègia planteja, entre els seus objectius bàsics, la plena accessibilitat i la continuació amb la labor que porta realitzant l'Ajuntament des de fa anys per a eliminar les barreres arquitectòniques completament. L'accessibilitat total es reflecteix en altres actuacions EDUSI com la renovació dels carrers, amb el rebaixe de les vorades i l'anivellament dels passos de zebra; la rehabilitació de l'antiga estació de Renfe, que compta amb ascensor; o la creació del centre intergeneracional Trenquem Barreres, totalment adaptat a mobilitat reduïda.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dijous, 26 Mai 2022 10:05