Quart de Poblet destina 60.000 euros en la segona campanya de bons de comerç local

Dijous, 02 Juny 2022 15:31 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 159 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

“Ningú dona duros a quatre pessetes” ja no es pot aplicar a Quart de Poblet. L'Ajuntament regalarà, per segon any consecutiu, diners en efectiu a la ciutadania perquè compre en els comerços de proximitat.

 

La primera campanya va ser tot un èxit i el procediment d'aquesta segona és molt similar. A mitjan juny es posen a la venda targetes per valor de 40 euros que, de manera automàtica, dobleguen el seu saldo fins als 80 euros. És a dir, només costa 40 euros però pots gastar 80 si compres en les a les botigues de Quart de Poblet adherides a la campanya. El termini perquè els comerços s'apunten a aquesta iniciativa està obert fins al 31 de maig i la ciutadania de Quart de Poblet té més de tres mesos per a poder utilitzar la targeta. En concret, fins al 30 de setembre.

 

Cada veí o veïna del municipi major de 18 anys podrà adquirir una de les 1500 targetes que eixiran a la venda. És a dir, amb cada DNI només es podrà adquirir una targeta. L'Ajuntament ha establit diferents horaris i llocs perquè la recollida de les targetes siga flexible.

 

Els comerços que vulguen adherir-se a la campanya ho poden fer a través de la web de compraenquart que també s'habilitarà pròximament per a comprar la targeta. (https://compraenquart.com/tarjeta-cq/)

 

L'Ajuntament injectarà 60.000 euros en aquesta campanya per a fomentar les compres i el consum en el municipi. No obstant això, l'impacte calculat pot aconseguir els 120.000 euros a causa de aquest efecte dita, tal com van comprovar els comerciants en l'anterior campanya.

 

L'objectiu és reactivar el consum i la recuperació econòmica així com atraure a clients a la localitat. Una vegada conegut el producte, és més fàcil que el consumidor torne. Participen comerços de tota mena, encara que encapçalen el rànquing els d'alimentació, seguits de perruqueria i estètica i el tercer lloc és per a la roba i tèxtil. El ventall és molt ampli i també hi ha joieries, rellotgeries, papereries, llibreries, perfumeries i electrodomèstics.

 

L'Ajuntament ha posat en marxa moltes altres iniciatives per a fomentar la compra en el comerç local. Aquest és el cas del conveni de col·laboració signat amb l'Associació de Comerciants de Quart de Poblet (ACQ). L'alcaldessa, Carmen Martínez, es va reunir amb representants de l'associació per a continuar impulsant proposades de col·laboració conjunta.

 

Així mateix, es donaran ajudes, un any més, a la iniciativa emprenedora, l'import de la qual arriba fins als 1.500 euros. L'objectiu és fomentar la creació de l'activitat empresarial de persones emprenedores per compte propi, i afavorir així la generació d'ocupació en el municipi de Quart de Poblet. Aquestes ajudes estan dirigides a persones físiques, empadronades en el municipi i que hagen iniciat la seua activitat empresarial durant l'últim any (de l'1 de juliol de 2021 al 31 de juliol de 2022). El termini de sol·licitud per a accedir a aquesta ajuda finalitza el 31 de juliol.

 

També s'ha publicat la convocatòria d'Ajudes al comerç local per al foment i ús del Valencià 2022. En aquesta 9a edició, el comerç local podrà sol·licitar una ajuda de fins a 600 euros amb la finalitat d'utilitzar el valencià en diferents suports publicitaris, des del rètol publicitari del comerç al rètol exterior de vehicles d'empresa, pàgines Web per a publicitat i promoció del comerç, fullets, targetes i altres mitjans de divulgació, marxandatge, publicitat en mitjans de comunicació (ràdio, televisió, premsa, etc).

 

Els premis "Q" a la iniciativa emprenedora, juvenil, dona i innovadora s'han convertit també en un clàssic a Quart de Poblet. En la seua quarta edició, l'Ajuntament ha ampliat dues noves distincions, a l'economia social i a l'empresa local. Les candidatures es podran presentar fins al 31 de juliol i s'atorgaran nou premis de 500 euros.

 

Juntament amb aquestes actuacions ja consolidades, enguany es realitzarà un estudi de la zona de l´Animeta, amb la finalitat de dinamitzar l'economia d'un dels principals punts d'expansió del municipi.

 

Tal com indica el regidor de l'àrea, Ángel Lorente, el comerç local i la iniciativa emprenedora són dos motors rellevants del municipi. L'Ajuntament, a través del Centre d'Ocupació i Desenvolupament i l'Agència de Foment d'Innovació Comercial-AFIC, i en col·laboració amb l'Associació de Comerciants de Quart-ACQ, ofereix altres programes de suport al comerç i a l'emprenedoria, com el servei d'assessorament, la formació gratuïta en diferents aspectes rellevants per a la gestió d'un negoci, les ajudes, els microcrèdits i promocions especials de finançament en col·laboració amb entitats financeres, entre altres mesures.

 

Tota la informació de les diferents convocatòries i campanyes citades la poden trobar en: https://quartdepoblet.portaldelcomerciante.com/es/

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dijous, 02 Juny 2022 15:34