Els instituts de Quart de Poblet sol·liciten que s'impartisquen més tallers per a resoldre dubtes sobre sexualitat i relacions afectives

Dijous, 09 Juny 2022 11:24 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 44 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Els instituts de Quart de Poblet, en concret IES Riu Túria i l'IES La Senda, han sol·licitat a Quart Jove que s'impartisquen tallers per a resoldre dubtes sobre sexualitat i relacions afectives al seu alumnat. El programa, destinat a joves a partir de 12 anys, és un servei integral d'informació i assessorament de JOVES.SEX. que ha sigut tot un èxit. El que va començar com una assessoria anònima a través de Whatshapp i es va introduir tímidament en els instituts, s'ha convertit en una activitat molt demandada pels i les adolescents. Tal és així que només en el primer semestre de 2022 s'han realitzat 45 sessions en les quals han participat 27 grups. L'edat dels participants oscil·la entre els 12 i els 18 anys.

 

Aquest programa tindrà continuïtat el curs pròxim i adaptarà els seus continguts, tal com s'ha fet enguany a les diferents edats i moment evolutiu d'adolescents i joves.

 

Els tallers no sols s'han impartit en els centres escolars, sinó que també s'han realitzat amb el grup de Jove Oportunitat. Aquest programa, que està desenvolupat des de Quart Jove compta amb la col·laboració de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) de la Generalitat Valenciana i amb la participació de la Federació de Planificació.

 

De manera paral·lela, segueix activat el número 669 930 981 per a assessorar joves en matèria de sexualitat, recursos anticonceptius i salut psico-afectiva. La sexualitat és una cosa natural però que, per a alguns menors, pot resultar incòmode de tractar amb pares i mares i, per això, la forma més freqüent que tenen xiquets, xiquetes i adolescents d'informar-se és acudir a internet o a les xarxes socials. La xarxa de xarxes és una eina molt útil però molt perillosa si no es compta amb el coneixement necessari per a seleccionar la informació i entendre-la críticament. És una finestra des de la qual es té accés incontrolat a pàgines pornogràfiques i a fòrums on es pot oferir una imatge distorsionada de la realitat.

 

Els nostres adolescents cada vegada amb major freqüència mantenen les seues primeres trobades eròtiques sense haver tingut accés a educació sexual.

 

Per a evitar que l'única font d'informació de la joventut siga internet, l'Ajuntament de la localitat, al costat d'altres 21 municipis de València integrats en la Xarxa JOVES. NET ha habilitat un servei d'assessorament anònim destinats a joves a partir de dotze anys. Només han d'enviar el seu dubte per WhatsApp i una persona especialista els contestarà. Si es considera que necessita un altre tipus d'atenció o es detecta una situació de risc se li oferirà mantindre una conversa telefònica, realitzar una videotelefonada o, fins i tot, derivar-li a teràpies sexològiques.

 

Amb aquesta iniciativa, Quart de Poblet pretén oferir una alternativa a internet, mai ser un substitut de la família. Qui recórrega a aquest servei comptarà amb una persona professional que els explique conceptes com que la seua parella no el pot obligar a vestir de determinada forma o a actuar contra la seua voluntat. També resoldran dubtes sobre contracepció. Aquestes i moltes altres preguntes li les han realitzades joves en totes les èpoques i fins i tot ara, hi ha situacions noves que necessiten respostes.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dijous, 09 Juny 2022 11:24