Quart de Poblet celebra la fi de curs amb el Consell de Dones i les associacions de la localitat

Dilluns, 20 Juny 2022 17:03 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 41 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Les alumnes del Programa de Mediació Intercultural finançat per l'Ajuntament de Quart de Poblet i gestionat per l'ONG Lliga Espanyola de l'Educació i la Cultura han celebrat el final del curs de l'aula de Cultura i Castellà per a dones immigrants de la localitat de l'Horta Sud.

 

Dones d'onze països i de quatre continents han elaborat per a aquest esmorzar intercultural els plats tradicionals de la seua gastronomia. Ucraïna, el Marroc, el Brasil, l'Índia, el Pakistan, Bielorússia, Algèria o Rússia són alguns dels llocs d'origen de les persones que acudeixen a aquest curs. L'objectiu d'aquesta tradicional trobada és crear un espai de coneixement i convivència per a dones de diversos orígens, religions i ​cultures. A l'acte de fi de curs, celebrat en l'Espai Associatiu, han acudit les dones del Taller de Dons Empoderades, del Programa de Mediació Intercultural, de la Casa de la Dona, Consell de Dones així com de les associacions de dones (MOT, Bolilleras i Tyrius) de la localitat.

 

Després de l'estiu començarà un nou curs en el qual es continuaran treballant aspectes clau com l'adquisició de les eines lingüístiques necessàries per a la comprensió de la llengua i l'autonomia personal de les beneficiàries. Una altra de les qüestions que també es reforçaran són l'educació des de la perspectiva de gènere, per a aconseguir l'apoderament de la dona i la lluita contra la xenofòbia i el racisme en totes les seues formes.

 

Com ha destacat la professora del curs, Saloua Laghrich, “les alumnes estan molt integrades, els agrada molt viure a Quart de Poblet i s'adapten molt bé. El que porten a Espanya és cultura, bagatge i llengües.”

 

A la trobada ha assistit la regidora d'Igualtat i Polítiques inclusives, Cristina Mora i la regidora d'Educació i Participació, Consue Campos. Cristina Mora ha destacat que "la diversitat cultural “enriqueix el nostre municipi”.

 

Aquest programa està cofinançat per la Unió Europea, a través del Fons d'Asil, Immigració i Integració i pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social (Secretaria General d'Immigració i Emigració-Direcció General de Migracions).

 

Podeu veure el vídeo de l'esmorzar intercultural en el següent enllaç: https://youtu.be/l_PdNKG-XSo

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dilluns, 20 Juny 2022 17:05