El Medi ambient és el protagonista dels Projectes Europeus impulsats per Quart de Poblet

Dilluns, 25 Juliol 2022 12:27 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 71 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Quart de Poblet aposta des de fa anys per la cura del Medi ambient i la reducció de la petjada de carboni. I, si pot ser amb l'ajuda d'Europa, molt millor. Per això, qualsevol projecte que es presenta a Brussel·les o la sol·licitud dels fons Next Generation té com a condició imprescindible la sostenibilitat i el foment de les iniciatives que cuiden el Planeta.

 

Cities 2030 és un dels millors exemples de projectes europeus compromesos que pretén conscienciar a empreses, ciutadania i administracions de la necessitat de ser sostenibles. Cities 2030 persegueix, entre altres coses, que adquirim productes quilòmetre zero. És buscar reduir al màxim els intermediaris i que els aliments vagen de la terra o de la mar a la taula En reduir la cadena de subministraments es redueixen les emissions de CO2 al mateix temps que es fomenta la producció i el comerç local.

 

Quart de Poblet ha reservat una àmplia zona d'horta en Molí d’Animeta perquè la ciutadania gaudisca i conega els productes autòctons.

 

A més, Quart És Europa és coordinador d'altres projectes relacionats amb la igualtat, la digitalització i el foment dels valors comuns de la Unió Europea.

 

Un d'ells és Digyway, destinat tant a fomentar la igualtat de gènere com la superació de la bretxa digital per gènere. Projectes com a coordinador DIGIWAY del programa Erasmus + amb un total de 138.443 euros per a l'àmbit de l'educació adulta. Per a això, DIGIWAY pretén donar visibilitat a dones que han tingut èxit en l'àmbit digital, donant-les a conéixer com a exemples a seguir.

 

D'altra banda, el projecte Include cerca donar a conéixer i fomentar els valors comuns de tots els europeus. D'entre les principals activitats d'aquest projecte destaquen les accions destinades a fomentar entre la població de tots els municipis socis una Unió Europea inclusiva i que no deixe a ningú arrere. Include és finançat pel programa CERV (Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors). El pressupost total del projecte és de 148.000 euros i els seus objectius són donar a conéixer entre la ciutadania de 7 municipis europeus els valors comuns que defineixen l'europeïsme democràtic. S'espera que el projecte arribe a més de 10.000 persones. L'últim esdeveniment del projecte tindrà lloc a Quart de Poblet on, a més d'acostar una vegada més Europa a la ciutadania i conscienciar-la de la importància que té en les vides de tots i totes, es convidarà a representants de les institucions de la Unió Europea perquè aporten les seues experiències i al seu torn traslladen les inquietuds dels participants del projecte a Europa.

 

La captació de fons europeus i la gestió de projectes són, en el moment actual, treballs essencials a l'Ajuntament de Quart de Poblet. Amb això es busca complir amb el constant objectiu d'acostar Europa als ciutadans del municipi i mantindre'l en la primera línia dels avanços i iniciatives de la Unió Europea. L'àrea de Quart és Europa ha gestionat al llarg de 2022 nombrosos projectes europeus de diverses convocatòries i temàtiques.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dilluns, 25 Juliol 2022 12:29