Quart de Poblet es bolca en les seues festes amb una extraordinària participació veïnal

Dijous, 08 Setembre 2022 12:42 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 105 vegades
Valora la notícia
(0 vots)
Fotografia de Rafa Rodrigo Fotografia de Rafa Rodrigo

Quart de Poblet està plenament immersa en la celebració de les seues Festes Majors, Patronals, Populars i de Moros Cristians amb una extraordinària participació veïnal. Després de l'aturada de dos anys obligats per la pandèmia de la COVID-19, la ciutadania s'està bolcant en la diversitat d'actes que s'estan realitzant des del divendres dia 2 i que es prolongaran fins al diumenge 18 de setembre. L'esforç de l'Ajuntament, les clavaries, les comissions festives, l'Associació de Moros i Cristians i les entitats culturals, lúdiques i esportives, ha donat com a resultat un complet programa que està sent tot un èxit popular.

 

Un dels actes més multitudinaris ha sigut la Holi Run, la divertida carrera de colors, ja que la convocatòria ha superat totes les expectatives, convertint aquest esdeveniment en una cita ineludible en el calendari festiu. Centenars de joves van gaudir amb aquesta explosió acolorida i amb una refita com a colofó en la festa de l'aigua en la qual es van poder refrescar a ritme de la música més marxosa. Una altra de les cites més massives del cap de setmana va ser la Passejà, que continua sent un dels actes més emblemàtics. I és que la ciutadania va tornar a prendre els carrers per a contemplar al patró en la Passejà organitzada pels clavaris de Sant Onofre i els seus tradicionals Rodes de Foc. A l'acte van assistir nombroses personalitats com el president de la Generalitat, Ximo Puig, la delegada del Govern, Pilar Bernabé, i les falleres majors de València amb les seues respectives Corts.

 

L'alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, ha destacat que les Festes són un moment molt especial, ja que reuneixen al poble a persones que viuen fora però que acudeixen en aquests dies a la localitat per a gaudir de les seues tradicions.

 

Els actes més solemnes es produeixen amb les processons i els actes litúrgics organitzats per les clavaries. Seguint la tradició, en la "Nit de la Llum", es va exaltar a la Mare de Déu de la Llum, per a després donar pas a la "Nit d'Albaes" en honor a la patrona de la localitat.

 

Un altre dels instants més destacats i solemnes és el recuperat Cant de la Carxofa, punt culminant de l'exaltació del Santíssim Crist dels Afligits. És un dels actes amb més arrelament, sent Quart de Poblet una de les poques localitats on se celebra. El xiquet, Màxim Concha Navarro va cantar amb total devoció el "Motet" dedicat al Crist. El calendari processional continua amb la processó en honor al Santíssim Crist dels Afligits i, el dimecres, amb la dedicada a la Verge de la Bona Mort.

 

Actes per a tots

Les festes de Quart de Poblet estan pensades per a tots els públics i per això les activitats són variades per a abastar al major segment de població possible i garantir la inclusió de tota la ciutadania. Així, es va donar per inaugurat el "Q-ART. Festival d'Arts de Quart de Poblet" i es van entregar els premis en les modalitats de Pintura, Gravat i Escultura. L'exposició de les obres està oberta a la Casa de la Cultura, de 17.00 a 20.00 hores. A més, posteriorment, l'Associació Amics de les Arts Plàstiques també va inaugurar la mostra de les creacions artístiques del seu alumnat i que es pot visitar en la seua seu.

 

Els espectacles i jocs infantils, el trofeu de galotxa, les mascletaes o el festival de bandes són unes altres de les activitats que estan fent gaudir als veïns i veïnes, que ja es preparen per a apurar els dies festius amb cites tan importants com les celebracions de Moros i Cristians, la Nit Folk o l'Escape Room per al públic juvenil.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dijous, 08 Setembre 2022 12:44