L'Anell Verd Metropolità és ja una realitat al seu pas per Quart de Poblet

Dijous, 15 Setembre 2022 17:45 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 80 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Anell Verd Metropolità de València ja és una realitat en molts dels 56 km que envoltaran de verd la comarca. Abans que finalitze la legislatura està previst que s'haja finalitzat la construcció, licitat o redactat el projecte de la totalitat dels 9 trams. De moment, 30 quilòmetres d'aquesta infraestructura ja estan operatius i el 95% ja està projectat”. Aquest projecte suposa una inversió del voltant de 20 milions d'euros”.

 

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, al costat de l'alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez i diferents alcaldes de la comarca han visitat el punt on conflueix el tram quatre i cinc de l'anell verd. Les obres en el tram quatre, que connecta Aldaia i Quart de Poblet, està a punt de finalitzar mentre que en el cinc, que connectarà Quart de Poblet i Massarrojos, ja han començat els treballs previs. L'objectiu és “continuar vertebrant la comarca de l'Horta i continuar fent la vida dels ciutadans i ciutadanes més sostenible”, ha assenyalat la consellera. En total, en els 16,2 quilòmetres que discorren entre Aldaia i Massarrojos s'ha invertit més de cinc milions d'euros.

 

Així mateix, la consellera Rebeca Torró ha volgut vincular els avanços en aquesta infraestructura amb la Setmana Europea de la Mobilitat, i que té com a lema ‘Millors connexions’, “per a valorar l'Anell Verd Metropolità, que està destinat a millorar la mobilitat de vianants i ciclistes”.

 

Carmen Martínez ha destacat que l'Anell Verd és una aposta per la mobilitat sostenible que, al costat d'altres projectes, com el Pàrquing del Balcó al Túria, cofinançat amb fons europeus, donarà una nova expectativa al barri i al poble en el seu conjunt.

 

Les obres d'aquests dos trams de l'Anell Verd Metropolità són finançades per la Unió Europea, a través dels fons NextGenerationEU i s'emmarquen en els objectius del Consell per a potenciar la mobilitat sostenible i permetre reduir les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle en la línia de l'Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana i del Pla d'Acció Territorial d'Ordenació i Dinamització de l'Horta de València.

 

El departament que dirigeix Rebeca Torró té un pressupost total de 5,2 milions d'euros per a la construcció del tram oest del AVMV. En concret, ha destinat una mica més de 2,1 milions d'euros per al tram quatre, que compta amb una longitud de 5,3 quilòmetres i és pròxim a la seua finalització; i 3,1 milions d'euros, per al tram cinc, que té una longitud de 10,9 km i discorre al costat del llit del riu Túria.

 

Tram 4 Aldaia-Quart de Poblet

Aquest tram s'inicia en l'entroncament amb l'itinerari, ja en servei, de Picanya-Alaquàs (Tram 3). En concret, el punt inicial es troba en la glorieta que uneix les carreteres CV-409 i CV-403, dirigint-se cap a Aldaia, el nucli urbà dels quals és vorejat per l'exterior del parc ‘Cinturó Verd’ per a dirigir-se cap a Quart de Poblet, al seu pas pel camí de la Bugada de Pont Nou. L'autovia A-3 és salvada a través d'una de les passarel·les existents que dona accés al nucli urbà d'aquesta localitat.

 

L'itinerari de l'Anell Verd travessa aquesta població, passant al costat de la biblioteca municipal. Discorre pels seus carrers aprofitant les voreres i, en alguns casos, el carril bici existent, des del carrer Tribunal de les Aigües de Quart de Poblet fins a l'IES Riu Túria i voreja pel nord a l'institut a través d'una via de circulació exclusiva per a bicicletes i vianants. En aquest vial, que amplia la seua amplària anterior, s'ha projectat un mirador per a gaudir d'àmplies vistes a la vall del Túria les obres del qual es troben molt avançades.

 

Al llarg del traçat del Tram quatre es contemplen dues àrees de parada i descans. Una, al costat del cementeri de Quart de Poblet, amb bancs i arbratge i una altra, en el mirador del riu Tùria, amb pèrgoles i bancs.

 

El corredor projectat finalitza en el llit del va riure Tùria, després de creuar la Séquia de Mislata, punt en el qual entronca amb el tram 5 de l'Anell Verd.

 

Tram 5 Quart de Poblet-Massarrojos

L'itinerari projectat en el tram 5 s'inicia a Quart de Poblet, al costat del llit del riu Túria, i recorre a més Paterna, Godella, voreja Rocafort i finalitza en Massarrojos, en concret, en el Barranc del Palmaret.

 

Aquest itinerari conforma un corredor segur i accessible per a ciclistes i vianants entre els diferents nuclis urbans travessats, i es facilita l'accés als espais naturals del Parc Fluvial del Túria i de l´Horta Nord de València, així com altres àmbits de valor patrimonial com la Real Séquia de Moncada, els Coves del Batà i els Coves de la Torre.

 

El projecte contempla la realització d'estructures per a travessar el riu Túria, amb la duplicació de l'actual passarel·la de fusta per a salvar la Real Séquia de Moncada.

 

Així mateix, s'han projectat dos conjunts mirador-àrea de descans, tots dos situats al costat de la Real Séquia de Moncada. El primer d'ells, al voltant del Molí de Batá a Paterna que proporcionarà una àmplia visió de la vall del Túria i el segon, a Godella, que permetrà gaudir del paisatge de l'horta.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dijous, 15 Setembre 2022 17:47