“Ecoutez-Moi”, guanyadora de la 39a Edició de Quartmetratges, el concurs de curts de Quart de Poblet

Dilluns, 24 Octubre 2022 12:30 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 75 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha entregat els premis de la 39 Edició de Quartmetratges en una gala celebrada en l'Auditori El Molí de Vila i presentada per l'actriu i còmica María Juan. Es tracta d'un dels festivals amb més tradició de tota Espanya en el qual enguany s'han presentat més de seixanta obres i trenta-cinc guions.

 

A més, històricament Quartmetratges ha servit de trampolí perquè molts i moltes cineastes pogueren crear les seues pròpies projeccions. De fet, diversos dels curts que han passat en les seues 39 edicions per Quart de Poblet han acabat guanyant premis Goya i fins i tot han iniciat la carrera cap als Óscar.

 

El primer premi al millor curtmetratge ha sigut per a l'obra “Ecoutez-Moi” de Paula Armijo Herraiz, entregat per l'alcaldessa del municipi, Carmen Martínez. El premi al millor curt en la secció ficció ha sigut per a “Outside Is Free” de l'autor Antoni Sendra Barrachina.

 

El premi en la secció d'animació va ser per a l'obra "Big Box" de Nuria Ricart Torreño i esment del jurat per a “Las heridas de mi casa” de Claudia Estrada Tarascó.

 

El premi en secció documental ha sigut per a "La gàbia" de Adan José Aliaga Pastor i esment del jurat per a "Sin prisa por llegar a ninguna parte" de Pepe Sapena.

 

El premi al millor curt en valencià va ser per a "L'última processó" de Salvador Ferrando Peris i els premis ExAequo al millor talle revelació han sigut per a “Diecisiete y medio” d'Andrea Alborch Martínez i "Antonia" d'Alba Just Amargos.

 

Quant als premis del 34 Concurs de Guions, el millor guió en valencià va anar a parar a les mans de Sergio Hernández Carrasco pel seu curt “Blaves i Roges” i en castellà va ser per a Alejandro Cuellar Esteve per la seua obra “My personal O”.

 

A més, enguany s'ha atorgat per primera vegada el premi a la millor interpretació, que ha recaigut en Marta Josefa Rodríguez Casielles per "OVNI".

 

El premi del públic se'l va emportar “Phonorama”, d'Álex Rey mentre que el treball que més vots va rebre del Jurat Jove va ser “Sin prisa por llegar a ninguna parte”, de Pepe Sapena.

 

El jurat ha estat compost per Alexia Guillot, Fran Ruvira i Mila Luengo, professionals amb àmplia experiència en el sector.

 

Durant una setmana s'han projectat els 24 curtmetratges que han competit en la Secció Oficial, dels quals setze són ficció, quatre són documentals i quatre d'animació. A més, hi ha hagut projeccions especials de concurs com els treballs presentats en la convocatòria "Curts per móvil" i les pel·lícules "Me lo pasaré bien" o "La noche de los muertos vivientes".

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dilluns, 24 Octubre 2022 12:34