Quart de Poblet congela els impostos i taxes per 13 anys consecutius i arranca l'oficina virtual tributària

Dimecres, 26 Octubre 2022 15:39 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 68 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Els veïns de Quart de Poblet pagaran els mateixos impostos i taxes municipals que fa més d'una dècada. El ple ha aprovat la proposta de l'equip de govern liderat per Carmen Martínez de congelar els impostos i taxes municipals. I ja són tretze anys consecutius que s'adopta aquesta mesura amb l'objectiu d'alleujar la pressió tributària de les famílies.

 

La gestió econòmica ha permés aquesta mesura sense que afecte la inversió, amb la particularitat que Quart de Poblet és un dels pobles espanyols que major pressupost destina per habitant, concretament més de 1.000 euros. Així, la congelació de la part municipal dels impostos i taxa vigents a la ciutat es mantindrà en 2023, la qual cosa en l'actual context d'inflació suposa, de fet, una rebaixa de la càrrega fiscal per als veïns i veïnes de Quart de Poblet. També s'ha de destacar que en el Ple en el qual s'han aprovat les ordenances també s'ha donat el vistiplau el manteniment de totes les bonificacions que es venen aplicant, tant per a foment de la generació d'energies netes, com en la promoció econòmica. A més, s'amplia la reducció d'un 5% a un 10% de l'Impost d'activitats Econòmiques a les empreses que creen llocs de treball de qualitat i generen ocupació estable amb contractes indefinits i a jornada completa.

 

Aquesta iniciativa ha sigut consensuada entre els grups municipals del PSPV i Podemos i sostinguda per Compromís. Aquests tres grups han sigut també els que van votar a favor d'ordenances fiscals del pròxim any.

 

L'Ajuntament de Quart de Poblet també posarà en marxa a partir de gener l'Oficina Virtual Tributària per a facilitar als veïns el pagament telemàtic de tributs, entre altres tràmits municipals, evitant així desplaçaments.

 

Aquesta Oficina Virtual Tributària ofereix dos grups de funcionalitats: un de lliure accés sense identificació mitjançant certificat i un altre per al qual serà necessària l'autenticació mitjançant qualsevol de les plataformes de signatura desenvolupades pel Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques (Autofirm@ o Cl@ve).

 

A més de pagar impostos, es podran obtindre rebuts en període voluntari i consultar el calendari fiscal del contribuent. Els veïns que disposen de l'autenticació requerida, tindran accés a altres gestions municipals com la consulta de l'estat de tributs i deutes (podent obtindre cartes de pagament, justificants, etc.), domiciliació de rebuts, obtenció de documents i justificants de recaptació, consulta d'informació cadastral o l'accés a la generació d'autoliquidacions.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dimecres, 26 Octubre 2022 15:40