Quart de Poblet arranca les seues activitats pel 25N amb l'actriu i directora Mabel Lozano

Divendres, 04 Novembre 2022 11:00 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 67 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Quart de Poblet comença la seua campanya pel Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones que es commemora el 25 de novembre. Per a això, des de l'Àrea d'Igualtat ha preparat una àmplia programació que s'estendrà durant tot el mes i que comença en gran el divendres 4.

 

Al matí, l'actriu i directora Mabel Lozano acudirà a un acte dirigit als adolescents de la localitat on es projectarà la seua documental "Chicas nuevas 24 horas", que parla sobre la tracta a través de testimoniatges de dones i xiquetes de cinc països. En finalitzar, l'autora tindrà una xarrada amb les i els estudiants en la qual es treballarà sobre el tema de la prostitució.

 

Però a més, durant la vesprada assistirà a un esdeveniment obert a tota la ciutadania en el Centre Cultural El Casino. A les 18h es podrà gaudir de la projecció del seu documental "El proxeneta, paso corto mala leche" i, posteriorment, realitzarà un col·loqui amb les persones assistents. L'entrada serà lliure i gratuïta fins a completar aforament.

 

Es tracta d'una producció protagonitzada per Miguel, 'El Músico', un ex proxeneta amo d'alguns dels macrobordells més rellevants del país que va ser condemnat a 27 anys de presó. En ella, parla en primera persona de com ha evolucionat la prostitució, tocant temes tan rellevants com la tracta, la corrupció, la rentada de diners, l'extorsió, el crim organitzat o l'assassinat.

 

Una història real que convidarà al públic a reflexionar sobre un dels drames més significatius que pateix la societat actual, l'explotació i la violència sexual que exercida contra dones i xiquetes.

 

Quart de Poblet ha sigut un dels primers municipis a incloure en el seu Ordenança de Policia i Convivència una sèrie d'articles i sancions per a lluitar contra la prostitució que posen el focus en els consumits i els proxenetes. Així mateix, la localitat forma part de la Xarxa de ciutats lliures de tràfic de dones, xiquets i xiquetes destinats a la prostitució.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Divendres, 04 Novembre 2022 11:02