Quart de Poblet arranca el seu esperit nadalenc amb un taller de manualitats per als majors

Dilluns, 21 Novembre 2022 10:57 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 45 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Quart de Poblet es compromet un any més amb els seus majors programant nombroses activitats per a promoure el seu benestar durant el Nadal. Així, per a anar preparant l'ambient, s'ha planificat un de taller de manualitats per al pròxim 23 de novembre en el Centre de Convivència Sant Onofre i que es repetirà l'endemà en el C.S.I. Trenquem Barreres. Les persones que participen gaudiran d'un matí molt entretingut en la qual aprendran a realitzar unes senzilles decoracions molt apropiades per a aquestes dates tan especials.

 

Seguint amb la temàtica nadalenca, el 16 de desembre s'ha organitzat un berenar amenitzat amb nadales interpretades per la Coral Rondó en el C. c. Sant Onofre. A més, aquest també és el lloc des del qual, el 31 de desembre, podran acomiadar l'any amb un deliciós sopar de nit de cap d'any que inclou el tradicional raïm de la sort i cotilló.

 

Però l'Àrea Persones Majors, també és conscient de la importància de bolcar-se amb les necessitats d'aquest col·lectiu tots els dies d'any. Per això, realitza una infinitat de tallers, xarrades, formacions i eixides culturals. Sense anar més lluny, el pròxim 29 de novembre es realitzarà un taller de Ciberseguretat Bancària en el qual es tractaran temes com els SMS i emails fraudulents o el robatori de targetes de crèdit.

 

Així mateix, destaquen les Aules de Majors que s'imparteixen en el Centre Social Intergeneracional Trenquem Barreres i en el Centre de Convivència de San Onofre.

 

Les classes tenen molt bon acolliment i estan sent tot un èxit. Tant és així, que la participació ha superat totes les expectatives, recuperant les xifres anteriors a la pandèmia i sobrepassant fins i tot les 200 inscripcions, de les quals 70 són de nous usuaris.

 

S'estan realitzant aules per a tots els gustos, encara que totes elles comparteixen el mateix objectiu: previndre la soledat i la dependència promovent una gestió del temps lliure saludable.

 

Una de les més destacades és la Unitat de Memòria, impartida pel psicòleg Paco Berjano. El seu propòsit és el desenvolupament d'estratègies per a reforçar les capacitats memorístiques i l'estimulació cognitiva de persones amb deterioració cognitiva lleu o moderat. A més, compta amb un grup de suport i orientació per a famílies i cuidadors.

 

Però també es poden trobar altres activitats orientades a potenciar l'agilitat mental, el desenvolupament personal i l'entreteniment, com el taller d'escriptura creativa "QUARTilla", els jocs saludables i els de taula, els escacs o el club de lectura. Tampoc podien faltar aules per a aquells que volen posar en pràctica les seues habilitats artístiques, per la qual cosa el teatre i la Coral Rondó formen part de l'oferta formativa.

 

Igualment, s'estan impartint classes d'informàtica i d'ús de mòbils i tauletes. Les noves tecnologies estan a l'ordre del dia i cada vegada és més important que persones majors compten amb unes nocions bàsiques per a desembolicar-se en l'entorn digital.

 

Així mateix les i els participants estan gaudint de diverses activitats físiques amb les quals treballen l'agilitat i mantenen un estil de vida sa i actiu, com el ioga, la petanca o la novetat d'enguany: els balls de saló i ritmes llatins.

 

Actualment, la gran majoria de les aules tenen totes les places ocupades, però si alguna persona està interessada a formar part d'elles, pot apuntar-se a la llista d'espera en el C.S.I. Trenquem Barreres.

 

L'encesa de llums de la localitat es realitzarà el 2 de desembre quan es faça de nit.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet 

Modificat el Dilluns, 21 Novembre 2022 10:59