Quart de Poblet acull l'exposició dels I Premis EMSHI fins al 2 de decembre

Dilluns, 21 Novembre 2022 17:21 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 82 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'exposició itinerant que recull totes les candidatures presentades als I Premis EMSHI de Periodisme, Fotografia i Poesia que atorga l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics continua recorrent els municipis de l'Horta. Ara pot visitar-se a la Casa de la Cultura de Quart de Poblet fins al pròxim dia 2 de desembre en el següent horari: als matins, de dilluns a divendres, de 9.30 hores a 13.30 hores i, a les vesprades, de 17.00 a 20.00 hores.

 

Sota el títol "Aigua Neta", la mostra recull el centenar de treballs presentats a les tres categories de la primera edició d'aquests guardons, l'objectiu dels quals és valorar l'aigua potable, l'accés a aquest recurs tan valuós o la tecnologia i els processos per a obtenir-la. L'exposició es va inaugurar en el centre d'innovació Les Naus, a València, on va estar un mes, i després ha viatjat a Massamagrell, Bonrepòs i Mirambell, Massanassa, Montserrat i ara a Quart de Poblet.

 

La presidenta de l'EMSHI, Elisa Valía, ha posat l'accent en "la importància de posar l'aigua en el centre, no sols de les agendes polítiques, sinó també socials, atés que l'aigua i el medi ambient són un assumpte absolutament transversal, que abraça tots els sectors de la nostra vida". A més, Valía ha explicat que aquests premis "són una fabulosa manera per a convidar a la ciutadania a acostar-se al món de l'aigua des de diferents vessants i amb una mirada creativa" i ha destacat que "l'alta participació, amb un centenar de propostes en la primera edició i amb més de 120 en la segona, és una prova irrefutable que es tracta d'una iniciativa molt apreciada per la societat".

 

Per part seua, l'alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, ha declarat que "l'aigua és un element molt present en la vida cultural de Quart de Poblet, no en va, la nostra Ruta de l'Aigua és una de les activitats culturals i turístiques que més èxit de visitants té". Martínez també ha manifestat que "gràcies a aquesta exposició tenim la possibilitat de col·laborar institucionalment amb l´EMSHI per a impulsar polítiques de protecció mediambiental i de gestió eficient dels recursos des d'una perspectiva cultural, així que anime als nostres veïns i veïnes al fet que participen en pròximes edicions i que, a més de visitar-la, s'impliquen activament."

 

La II edició dels Premis EMSHI han rebut més de 120 candidatures i, després de tancar el període de presentació dels treballs, ara el jurat independent i professional està valorant-los. La previsió és realitzar una nova exposició amb totes les propostes rebudes en la segona convocatòria d'aquest certamen, tal com s'ha fet amb la primera edició.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dilluns, 21 Novembre 2022 17:23