Quart de Poblet consolida el reciclatge de bioresidus amb un major ús del contenidor marró

Dimecres, 23 Novembre 2022 13:33 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 47 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Quart de Poblet segueix amb la seua aposta ferma pel reciclatge a través de la conscienciació ciutadana i accions innovadores que li han portat a ser un dels municipis de l'àrea metropolitana més destacats en aquest aspecte. Un clar exemple és l'ús del contenidor marró, el destinat a deixalles orgàniques, ja que en el tercer trimestre d'enguany, segons les dades de l'Entitat Metropolitana de Tractament de Residus, EMTRE, en la localitat s'han recollit 964.340 quilos de bio residus. Només Aldaia se situa per davant, a molt poca distància. No obstant això, tenint en compte que Aldaia té més de 31.000 habitants i Quart amb prop de 25.000, la proporció d'ús d'aquest contenidor és més elevada, ja que, a més, va ser un dels primers municipis a introduir aquest contenidor a les illes.

 

I és que en els últims mesos s'ha incidit en la conscienciació ciutadana, i especialment sobre el contenidor marró i la manera correcta de separar en la llar els bio residus i depositar-los per al seu correcte tractament. D'una banda, s'han realitzat campanyes informatives a peu de carrer en les quals s'explicava a la ciutadania com gestionar a casa les deixalles que generen, en quin contenidor tirar-los i els avantatges per al medi ambient que comporta aquest gest quotidià.

 

D'altra banda, Quart de Poblet ha sigut considerat un municipi pioner amb la posada en marxa de l'ecopatrulla, formada per un grup de persones que estaven aturades que informen els veïns i a les veïnes de com depositar les deixalles correctament, a més de recollir fem o cartons abandonats al costat de les illes de contenidors. Amb tot, s'aconsegueix conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de mantindre els carrers nets i lliures de residus. A més, els contenidors van estrenar nou vinil amb indicacions clares sobre el seu ús i les deixalles que havia de recollir.

 

El regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Transició Ecològica i Canvi Climàtic explica que totes aquestes iniciatives han canviat "els hàbits de gran part de la ciutadania, que entén que apostant pel reciclatge i la reutilització dels materials es contribueix de bona manera a cuidar del medi ambient, a reduir les emissions contaminants i a mitigar el canvi climàtic".

 

L'aprovació del Pla Local de Residus al març d'enguany va suposar el suport definitiu a les polítiques mediambientals que promouen el reciclatge, el compromís ciutadà amb el medi ambient i el canvi climàtic i evitar el desaprofitament alimentari.

 

A tot això també se suma la recollida porta a porta de cartons en els establiments del municipi. Així, els dilluns i els divendres, les botigues depositen caixes o embalatges en l'entrada als seus locals per a ser recollits i reciclats de manera correcta. Una iniciativa que ha reduït de manera considerable la presència d'aquest tipus de residus i que fomenta la neteja dels carrers. No obstant això, i malgrat els bons resultats, es prosseguirà amb accions similars per a frenar la generació de residus i la reutilització de materials, atorgant-los una segona vida amb el reciclatge.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet 

Modificat el Dimecres, 23 Novembre 2022 13:34