Quart de Poblet, en el top ten dels municipis espanyols que més inverteix per habitant

Dilluns, 05 Desembre 2022 09:31 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 70 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha aprovat el projecte per als pressupostos municipals de l'any 2023. Uns comptes que ascendeixen a 34 milions d'euros, un 7,65% més que l'any anterior. A més, és una de les poques localitats amb deute zero, fet que ha aconseguit per segon any consecutiu. Això suposa que, els diners destinats a pagar el deute, es puga repartir a altres partides, sobretot a les de polítiques socials.

 

Bartolomé Nofuentes, regidor d'Hisenda, ha destacat durant la seua intervenció en el ple, que la inversió per habitant és de 1280 euros, de les més altes d'Espanya. No sols això, sinó que, d'aquesta quantitat, tan sols 394 són aportació del contribuent i la resta s'obté d'Europa, Govern central i altres administracions, amb el que quarters i quarteres poden gaudir de molts més serveis. A causa d'aquestes dades, Quart de Poblet se situa en el top ten dels municipis de més de 20.000 habitants que més inverteix per habitant, “un fet que és una fita. Des del punt de vista macroeconòmic, tenim una situació econòmica envejable”, ressalta el regidor.

 

I tot això sense incrementar els impostos, que porten congelats 13 anys. Quart de Poblet és dels municipis amb la pressió fiscal més baixa. Així mateix, a causa de les polítiques socials desenvolupades hi ha famílies que, gràcies a les ajudes directes, veuen reduïts fins i tot més els seus impostos arribant a no haver de pagar, per exemple, IBI. “L'objectiu fonamental d'aquest equip de Govern és no deixar mai a ningú en el camí”, destaca el regidor d'Hisenda.

 

Les polítiques fiscals i de promoció econòmica municipals, afig Nofuentes, han afavorit que s'hagen creat 56 empreses durant 2022. D'aquesta manera, hi ha 3.256 empreses assentades en la localitat de l'Horta Sud, considerada ja la quarta província.

 

Bartolomé Nofuentes va voler acabar la seua intervenció en un dels plens més importants de l'any, el de pressupostos, remarcant que són uns comptes on la política social és la vertadera protagonista, que generen confiança i, donen oportunitats. El regidor d'Hisenda va assenyalar que l'alcaldessa, Carmen Martínez, que ha decidit no presentar la seua candidatura després de quasi 23 com primera edil de l'Ajuntament, pot sentir-se orgullosa d'aquests pressupostos. Compromís, Ciutadans i Grup Municipal Socialista han votat a favor dels comptes de 2023, mentre que Podem i el PP s'han abstingut.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dilluns, 05 Desembre 2022 09:33