Quart de Poblet ofereix cursos gratuïts de valencià per a obtindre l'A1 i A2 de valencià

Dimecres, 21 Desembre 2022 14:47 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 88 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El curs d'iniciació de valencià nivell A1 i A2 organitzat per l'Ajuntament de Quart de Poblet de forma totalment gratuïta començarà al gener. La regidora de Cultura i Normalització Lingüística, Cristina Mora, ha comentat que és una de les iniciatives empreses des de la seua àrea que més èxit va tindre l'any passat, quan es va realitzar la primera edició. Per aquest motiu, no ha dubtat a tornar a traure aquesta convocatòria perquè les persones que ho desitgen adquirisquen una titulació oficial.

 

L'alumnat que assistisca a les classes i pare atenció a les explicacions de la professora obtindrà el certificat de Nivell A1 de Coneixements de Valencià expedit Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV). A més, l'alumnat adquirirà els coneixements per a poder presentar-se a les proves de nivell A2 de la JQCV. És a dir, amb la sola assistència a les classes s'obté el Certificat A1 i els coneixements per a presentar-se a l'A2. El termini d'inscripció comença el 28 i finalitza el 23 de gener. L'admissió és per estricte ordre d'arribada de les sol·licituds.

 

Aquest curs gratuït té una duració de 60 hores lectives, s'impartirà de gener a juny de 2023 i està dirigit a majors de 16 anys. L'horari de les classes serà els dimarts i dijous de 9.30 a 11.00 del matí. El lloc serà el Centre Social Intergeneracional Trenquem Barreres, al carrer María Zambrano. Es recorda que l'admissió al curs es realitzarà per ordre d'arribada i es pot formalitzar en el següent enllaç: https://forms.office.com/e/npkkyayi57

 

L'àrea de Normalització Lingüística comunicarà mitjançant correu electrònic si han sigut admesos o estan en llista d'espera. Per a més informació es pot telefonar a l'Ajuntament 96 153 62 10, en l'extensió 1185. També es pot escriure a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

L'Ajuntament de Quart de Poblet realitza altres iniciatives com “El grup de conversa en valencià per a les persones majors" que sempre té molt bon acolliment.

 

La regidoria ha destacat que es posaran en marxa altres projectes d'aprenentatge de la llengua per a respondre a les necessitats dels veïns i veïnes de Quart de Poblet. Un d'aquests projectes, que ja és un clàssic, és el "Voluntariat pel valencià”. Aquesta iniciativa està organitzada per l'Ajuntament en col·laboració amb la Fundació Escola Valenciana amb la finalitat de posar en contacte a totes aquelles persones que volen aprendre la llengua autòctona amb persones voluntàries que la dominen i que, de manera altruista, participen en aquest voluntariat. Durant una hora a la setmana i al llarg de dos mesos i mig les persones voluntàries es reuniran amb la ciutadania que vol aprendre valencià.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

 

 

 

Modificat el Dimecres, 21 Desembre 2022 14:48