Quart de Poblet rep per cinqué any el premi a l'Excel·lència pels seus serveis socials

Divendres, 30 Desembre 2022 15:02 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 93 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Associació de Directors i Gerents de Serveis Socials ha tornat a premiar a Quart de Poblet per la seua labor en serveis socials per cinqué any. Segons han manifestat des del consistori, el municipi és el segon de tota la Comunitat Valenciana, només superat per la Vila Joiosa, i el seté d'Espanya que més diners destina a aquesta partida per habitant, concretament 197,70 euros.

 

Així, l'organització ha especificat que assigna més de 4,5 milions d'euros a serveis professionals d'atenció primària, atencions domiciliàries i al manteniment de serveis socials especialitzats, entre altres aspectes, on han subratllat algunes iniciatives com el Centre Ocupacional, el Centre de Dia de Menors o l'Habitatge Tutelat. Per darrere de la localitat de l'Horta Sud en l'informe de l'associació destaquen La Nucia o Alzira, ja que també se situen a la part alta de la llista d'administracions que més despesa social destinen per habitant de l'autonomia. D'aquesta manera, Quart de Poblet torna a situar-se en el Top Social d'ajuntaments que més diners destinen a aquesta partida. Així, la despesa és més del doble de la mitjana del destinat pels ajuntaments majors de 20.000 habitants.

 

Segons ha exposat l'administració local, entre els criteris d'excel·lència en inversió social que s'han tingut en compte per a premiar als municipis es troba la suficiència econòmica, que és la despesa acreditada en Serveis Socials i que ha de ser superior a 100 euros per habitant. A més, altres criteris han sigut l'increment econòmic respecte a l'exercici anterior; l'esforç inversor, amb més d'un 10% del pressupost total no financer de l'ajuntament destinat als més desfavorits i el de transparència financera.

 

L'alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, ha declarat que "aquest premi és la constatació del perfil social pel qual sempre ha treballat l'ajuntament". Al seu torn, ha felicitat l'àrea de serveis socials municipals perquè, segons la primera edil, "gràcies a ells tota aquesta inversió aconsegueix arribar a les butxaques dels qui ho necessiten".

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Divendres, 30 Desembre 2022 15:03