Quart de Poblet presenta en Fitur el seu potencial com a destinació turística

Divendres, 20 Gener 2023 10:58 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 28 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El municipi fusiona modernitat, tradició i naturalesa sense perdre la seua essència de poble

La Passejà de Sant Onofre es postula com a Festa d'Interés Turístic Autómico en el seu 300 anviersario

Turisme QDP permetrà visitar el municipi a través de la Realitat Virtual i Augmentada

 

L'alcaldessa, Carmen Martínez, ha explicat en  Fitur el potencial turístic de Quart de Poblet i totes les  iniciatives posades en marxa en el municipi: “Les polítiques municipals dels últims temps han anat encaminades a recuperar, protegir i difondre tots els valors patrimonials, socials i culturals que s'estan convertint en un gran atractiu turístic per a veïns i no veïns, que estan redescobrint un turisme familiar de proximitat amb moltes possibilitats en els municipis de la nostra àrea metropolitana. Això sí, tot això mantenint els nostres senyals d'identitat i garantint la nostra qualitat de vida, aqueixa manera de relacionar-nos a escala humana que ara tots volen per als seus barris i ciutats”, ha assenyalat Carmen Martínez.


La ubicació del municipi és immillorable. A sis quilòmetres al sud de València espera als seus visitants un municipi que reuneix, com cap, naturalesa i tradició.  Quart de Poblet és un destí ideal per a perdre's entre els seus racons i paratges. La Ruta de l'Aigua, la Cisterna, l’Estacio, edificis emblemàtics o les rutes dedicades a la memòria QDP 36/39 són només alguns dels atractius turístics de la localitat. A més, pocs llocs estan tan ben comunicats.  Gran part de l'aeroport es troba en el seu terme municipal, té accés directe a la N-III i a la A-7 i compta amb tres estacions de metro, entre altres coses.


La localitat també és referent mediambiental. Tortugues, ratpenats, eriçons, garsa real, garceta, ànecs, colobres de riu i un bosc de ribera, sorprén el visitant que s'endinsa per primera vegada al Parc Natural del Túria al seu pas per la localitat.  A tan sols uns minuts del centre del nucli urbà del municipi, ens trobem un refugi de fauna i flora amb espècies difícils de contemplar en altres llocs.


Aquest paratge protegit és protagonista de l'existència històrica del municipi, perquè des dels inicis ha nodrit el sistema de séquies que transportava aigua per al reg de l'agricultura, consum humà o bé aprofitant la seua força per a fer funcionar els molins.


I, com no, les seues festes i tradicions mereixen un esment destacat. Moros i Cristians, Falles així com les diferents clavaries i associacions tenen un gran importància i realitzen activitats durant tot l'any en aquesta localitat de més de 25.500 habitants.


Però, sense cap dubte, enguany és una data molt especial. El 10 de juny es compliran 300 anys des que San Onofre, patró del municipi, va realitzar un miracle que va salvar de la ruïna provocada per la sequera a quarteros i quarteras. Segons la llegenda, el 9 de juny San Onofre va atendre les seues peticions i va fer que caiguera una fina pluja damunt de l'horta i no una intensa calamarsada com en la resta del poble. Tots els veïns i veïnes van córrer a l'ermita del sant i van traure al sant en processó. Un acte que s'ha repetit durant 299 anys i que, enguany, celebrarà el seu 300 aniversari. Aquesta tradició, ja declarada d'Interés Turístic Provincial, opta enguany a ser considerada també Festa d'Interés Turístic Autonòmic.


Quart de Poblet vol garantir que es continue mantenint la seua identitat. Aquest municipi de l'Horta, que va rebre un volum important d'immigració durant els anys 50, ha sabut conjugar el desenvolupament urbà i els serveis propis d'una gran ciutat amb una vida a escala humana, construïda per i amb la col·laboració de les seues gents. Aquest és el cas de Molí d’Animeta, el PAI més gran de la província de València, que aposta per la modernitat sense perdre el seu caràcter rural, incloent i mantenint, per exemple, una zona verda d'albufera al costat de la històrica séquia de Mislata.


Fins i tot hi ha moltes iniciatives posades en marxa. Entre elles, s'està elaborant el Pla Estratègic Local de Turisme, que marcarà el rumb per als pròxims anys. També se sol·licitarà l'adhesió a la Xarxa-DTI CV (Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana).


Abans de final d'any veurà la llum Turisme QDP, un projecte innovador que digitalitzarà i virtualizará els recursos de Quart de Poblet i permetrà dotar als visitants que acudisquen a Quart de Poblet d'eines informàtiques que inclouran la Realitat Virtual i la Realitat Augmentada.

Modificat el Divendres, 20 Gener 2023 10:58