Quart de Poblet dissenya un Pla Estratègic de Serveis Socials que garanteix la completa inclusió de la ciutadania

Dimarts, 24 Gener 2023 12:34 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 101 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El document està obert a canvis per a adaptar-se a la realitat social de cada moment


L'Ajuntament assumeix la gestió del Programa Menjar a Casa per a les 41 persones usuàriesEl departament de Serveis Socials de Quart de Poblet ha elaborat un Pla Estratègic de Serveis Socials amb el qual es planificarà i estructurarà l'acció social del municipi. Aquest document serà portat al pròxim ple municipal per a la seua aprovació definitiva. En el mateix es recullen les línies estratègiques d'actuació que es reflecteixen en diferents objectius i accions necessàries per a materialitzar-los.


Es tracta d'un projecte que naix amb una clara vocació participativa, ja que en el Consell Local d'Inclusió i Drets Socials es va establir la seua elaboració i la seua remissió per a la seua aprovació en el ple, després d'incorporar les aportacions proposades per les entitats que formen aquest òrgan. A més, aquest document, que té una duració de quatre anys, estarà obert a canvis per a donar resposta a les necessitats emergents del moment.


El consell anteriorment conegut com el Consell de Benestar Social ha sigut reformulat, adequant-lo a la nova normativa i a la realitat del municipi a cada moment. Així mateix, es tracta d'un òrgan col·legiat de participació comunitària per a l'assessorament i la consulta sobre serveis socials a nivell local, constituint un espai de treball per al coneixement de la situació social de forma continuada per al desenvolupament d'una correcta política d'inclusió.


Cal destacar que l'Ajuntament assumeix el programa Menjar a Casa, fins ara gestionat des de la Generalitat Valenciana a través d'un conveni. D'aquesta manera, l'àrea s'encarrega d'aquest servei per a les 41personas usuàries d'aquest. En l'actualitat, aquesta prestació es gestiona a través d'un contracte menor i es treballa conjuntament amb Secretaria per a la licitació del programa.


A més, el consistori compta amb un Reglament aprovat pel ple per a executar el programa, l'objectiu del qual és garantir una alimentació de qualitat i adequada a les necessitats de majors i persones amb discapacitat o situació de dificultat en la seua autonomia personal o en situació de fragilitat. Aquest nou recurs contempla el fet de possibilitar a aquestes persones la permanència a les seues llars i el de previndre el seu possible risc d'aïllament.

Modificat el Dimarts, 24 Gener 2023 12:34