L'ampliació del Centre Intergeneracional Trenquem Barreres de Quart de Poblet obri les seues portes després d'una inversió de 166.000 euros

Dimarts, 24 Gener 2023 15:16 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 19 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

A l'obertura va assistir públic de totes les edats va gaudir amb màgia, pintacaras, globoflèxia i exhibicions de ball i de cant, entre altres activitats

 

Quart de Poblet ha realitzat l'obertura de l'ampliació del Centre Intergeneracional Trenquem Barreres, un espai obert a la ciutadania on es duen a terme activitats culturals, lúdiques i socials però que també serveix com a lloc de reunió, de trobada. Es pot jugar tant al parxís, a les cartes o als escacs com assistir a classes d'informàtica o representacions.


L'objectiu és millorar i incrementar els serveis que es presten en l'actualitat i disposar de més espai perquè la ciutadania puga realitzar un nombre encara major d'activitats, així com participar en major de mesura en la vida social i cultural del poble.


A més, és un lloc d'integració social per a totes les edats. Com el seu nom indica, es tracta d'un espai intergeneracional que fomenta l'intercanvi cultural entre persones de diferents edats i gustos, amb activitats variades que promouen la igualtat, salut i la inclusió.


L'esdeveniment d'obertura es va estendre durant tot el matí i va comptar amb una àmplia programació pensada per a fer gaudir al nombrós públic de totes les edats que va acudir al centre amb moltes ganes de participar i passar-lo bé.


L'acte va començar amb una actuació de la Coral Ronde, que va interpretar algunes de les cançons del seu repertori. A continuació, els Campions d'Europa i Subcampions del Món Merche Bonilla Ripollés i Michel Martínez Pérez, van realitzar una exhibició de ball a la qual va seguir una divertida sessió de baileterapia organitzada per Quart per L´Esport i a la qual es van sumar molts dels i les assistents.


Després d'activar el cos, va arribar el moment de sorprendre's amb el gran espectacle de màgia Markus Magic Xou. Per a finalitzar, mentre els i les més xicotetes de la casa gaudien d'animació infantil amb pintacaras i globoflèxia, es va realitzar una visita per les noves instal·lacions.


La inversió efectuada ha sigut de 166.000 euros i ha inclòs la creació d'un espai de 200 metres quadrats. El projecte s'ha dut a terme amb el finançament de la UE. En concret, s'emmarca en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, EDUSI, i està cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, FEDER, mentre que l'Ajuntament aporta l'altra meitat.


Una de les principals novetats és una sala polivalent que servirà d'àgora i punt de trobada intergeneracional, on es podran fer representacions, assajos o altres actes que requerisquen d'un espai d'aquestes característiques. Així mateix, s'ha construït una aula d'audiovisuals equipada amb portàtils i una pantalla interactiva que serà de gran utilitat per a, per exemple, les classes d'informàtica.


Per a la construcció s'han seguit els paràmetres d'accessibilitat i sostenibilitat, amb la creació d'itineraris accessibles i sense cap mena de barrera arquitectònica. A més, s'aprofita la llum natural i es fa ús de sistemes i tecnologies de baix consum i alta eficiència energètica.


El Centre Intergeneracional ja comptava amb una aula, un taller de manualitats, una sala de reunió, despatx i una sala polivalent, tots dotats de panells mòbils per a adequar els espais a les activitats programades a cada moment.


Entre les activitats que es realitzen en el Centre Social Intergeneracional Trenquem Barreres destaquen cursos de desenvolupament personal, el taller d'escriptura creativa "QUARTilla", jocs saludables, classe per a l'ús de mòbils i informàtica, escacs, club de lectura sènior o els assajos de la Coral Rondó. Així mateix, cal destacar la Unitat de Memòria, l'objectiu de la qual és l'estimulació cognitiva per a persones amb deterioració cognitiva.

Modificat el Dimarts, 24 Gener 2023 15:17