Quart de Poblet ofereix cursos gratuïts de valencià per a obtindre l'A1 i A2

Dijous, 26 Gener 2023 09:03 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 46 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Veïns i veïnes del Perú, Colòmbia o Hongria aprenen l'idioma


La convocatòria ha sigut un èxit en esgotar les places el primer dia d'inscripció

 

El departament de Normalització Lingüística de l'Ajuntament Quart de Poblet ha donat principi a les classes gratuïtes d'iniciació al valencià del nivell A1 i A2, en un curs completament que s'estendrà fins a juny. Una dotzena de persones de procedències tan diferents com Colòmbia, Veneçuela, el Perú, Hongria, Conca o Còrdova obtindran el certificat d'A1 amb la sola assistència a les classes. A més, l'alumnat rep la preparació necessària per a presentar-se a l'examen oficial del nivell A2. Es tracta de la segona edició d'aquesta iniciativa, que ha comptat amb ha superat les expectatives quant a inscripcions, ja que el contingent es va cobrir el primer dia de termini i hi ha una extensa llista d'espera.


La regidora de l'àrea, Cristina Mora, ha donat la benvinguda als i les estudiants i els ha felicitat per la seua "valentia" i "interés" a conéixer la llengua valenciana i els ha animat a "llançar-se a expressar-se" en aquesta. El curs té una duració de 60 hores lectives i s'imparteix en el Centre d'Intercanvi Generacional Trenquem Barreres, els dimarts i els dijous, de 9.30 a 11.00 hores. Per a obtindre la titulació oficial d'A1 cal assistir, almenys, al 80% de les classes. La professora, Pepa Benavent, ha incidit que el curs se centrarà en preparar als alumnes i les alumnes per a l'examen d'A2 i els ha encoratjat a presentar-se a la pròxima convocatòria.


Aquesta no és l'única de les accions impulsades per l'Ajuntament per a fomentar l'ús del valencià, ja que, per exemple, aquesta setmana es donarà la benvinguda, dijous que ve, a les persones participants en la cinquena edició del "Voluntariat pel Valencià". En la trobada es formaran les parelles o grups lingüístiques que una hora a la setmana durant dos mesos i mig quedaran per a parlar la llengua, bé siga ensenyant-la o bé siga aprenent-la.

Modificat el Dijous, 26 Gener 2023 09:03