Les persones majors de Quart de Poblet s'aprenen a parlar valencià

Dimecres, 01 Febrer 2023 15:45 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 87 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Arranca el curs de conversa amb ple absolut en el Centre de Convivència San Onofre


Aquesta iniciativa se suma al Voluntariat pel Valencià i al curs d'A1 i A2

 


L'Ajuntament de Quart de Poblet continua apostant per acostar l'aprenentatge del valencià a la ciutadania i facilitar-li la pràctica de l'idioma. Després de la reeixida arrancada del Voluntariat pel Valencià, amb rècord d'inscripcions, ara és el torn de les persones majors amb l'obertura de les classes de conversa.


El Centre de Convivència de San Onofre acull el curs, en el qual més d'una vintena de veïns i veïnes aprenen la llengua valenciana, conversen amb els seus companys i companyes i adquireixen coneixements. Els i les participants han rebut un pack de benvinguda amb material didàctic, quaderns i fins i tot un receptari en valencià. La regidora de Normalització Lingüística, Cristina Mora, ha rebut a l'alumnat, al qual ha felicitat pel seu interés i ha recordat que moltes de les persones residents en el municipi provenen d'altres zones d'Espanya com Andalusia o Castella-la Manxa, per la qual cosa ha lloat la seua implicació a instruir-se en aquesta matèria.


El taller es prolongarà fins al 24 d'abril i es realitzarà els dilluns, d'11.00 a 12.00 hores. El grup de majors també està donant suport a la difusió del valencià, ja que va acudir al multitudinari acte de benvinguda del Voluntariat pel Valencià per a mostrar la seua predisposició a aprendre i a ajudar a uns altres i altres a parlar la llengua.


A més, demà prosseguirà el curs gratuït d'A1 i A2, que també ha suscitat gran interés, ja que fins i tot hi ha llista d'espera. Amb totes les iniciatives en marxa se celebrarà un esdeveniment final de comiat per a finals d'abril on tots i totes podran demostrar els coneixements adquirits.

Modificat el Dimecres, 01 Febrer 2023 15:46