La cisterna de Quart de Poblet es podrà visitar també a través de la realitat virtual

Dimecres, 01 Febrer 2023 19:27 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 66 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El projecte Turisme QdP recrearà fets històrics com la batalla de San Onofre

 

El projecte "TurismoQdP, Recursos digitals basats en el patrimoni orientats al turisme" està ja en ple desenvolupament. L'empresa concessionària de la iniciativa ja ha visitat el municipi per a conéixer de primera mà els punts més importants del mateix i implementar recreacions històriques. El Fons Europeu de Desenvolupament Regional, FEDER, aporta el 50% del pressupost de l'actuació, que complementa altres operacions cofinançades com per exemple el Museu Virtual.


Amb el pla es preveu donar a conéixer la història de la localitat i el patrimoni natural, cultural o etnològic a través de les noves tecnologies i eines digitals que submergiran a l'usuari en entorns immersius i interactius com la realitat virtual, la realitat augmentada i imatges en 360 graus. En els productes que es generen, el municipi parlarà en primera persona, contant la seua història des del seu naixement en l'època romana fins a l'actualitat, ja en l'edat adulta. Per a això s'han triat diferents fites essencials per al relat com la recreació de la batalla de San Onofre, que es podrà reviure gràcies a la tecnologia 3D. Amb tot, s'oferirà una experiència d'usuari i usuària inoblidable i totalment immersiva.


Així mateix, la plaça de l'Església i la cisterna seran protagonistes de dues recreacions: d'una banda es reviurà el segle XIII i l'època àrab, i, per una altra, el segle XV i l'època cristiana, perquè els i les visitants coneguen com era el barri antic antany i aprofundisquen sobre la història local. Cal destacar que permetrà a les persones amb mobilitat reduïda podran visitar aquest monument i conéixer els detalls gràcies a aquest innovador projecte sense necessitat d'accedir a aquest.


També un punt destacat serà la zona de l'antiga fàbrica de Refracta i Renfe, amb una alt valor simbòlic i que va marcar la fisonomia i evolució de la ciutat. També, qui desitge conéixer com era la vida en l'era medieval, es recrearà una immersió en una antiga casa per a reviure la quotidianitat, les tradicions i els costums ja perduts.


Totes les actuacions seran validades per historiadors locals i experts, que assessoraran sobre la veracitat i autenticitat de les recreacions. D'altra banda, també es preveu realitzar audiovisuals de menor duració al carrer Joanot Martorell, al parc natural del Túria o en la plaça Ramón Segarra, entre altres.


L'elecció de les tecnologies es basa en el principi d'accessibilitat universal, ja l'aplicació que servisca de suport als recursos d'interpretació serà de codi obert, multiplataforma, amb un disseny adaptat a diferents dispositius (telèfons intel·ligents i tauletes) i descargable de manera gratuïta. I és que el disseny i els continguts generats empraran un llenguatge inclusiu i incorporaran la perspectiva de gènere en els discursos interpretatius, disposant a més de subtítols i àudio multilingüe.

Modificat el Dimecres, 01 Febrer 2023 19:28