Quart de Poblet dona la benvinguda a les dues voluntàries del Cos Europeu de Solidaritat

Dimecres, 08 Febrer 2023 11:38 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 62 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Col·laboraran amb Quart Jove, Quart de Nit i les Cases de Joventut del municipi


L'alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, ha donat la benvinguda a les dues joves que integren el Cos Europeu de Solidaritat (CES) i que han triat el municipi per a realitzar el voluntariat. Carolina Sousa i Naomi Bissol estaran sis mesos col·laborant amb Quart Jove, Quart de Nit i les Cases de Joventut en les diferents activitats que es programen. Entre altres coses, els i les joves podran practicar idiomes ja que Carolina és de Porto i Naomi de París. La portuguesa és titulada en Animació Socioeducativa per la Universitat de Coïmbra mentre que Naomi és estudiant d'Urbanisme.


El Cos Europeu de Solidaritat (CES) és un programa de mobilitat internacional de la UE que té com a objectiu fomentar la solidaritat i el voluntariat de joves de 18 a 30 anys en altres països de la UE. Pese a l'ampli nombre de països entre els quals es poden triar, Espanya va al capdavant. Joves de tot el món trien el nostre país com a primera opció per a realitzar el voluntariat del Cos Europeu de Solidaritat. Alemanya, França i Itàlia li segueixen en la llista. I no sols això, quan acaben la seua labor, fan tot el possible per quedar-se a viure a Espanya després d'acabar el voluntariat.


De la mateixa forma que persones d'altres països trien Quart de Poblet per a realitzar el voluntariat, la joventut del municipi també pot desplaçar-se a altres llocs sense cost ja que ho assumeix la UE.
En la recepció de benvinguda, en la qual també ha estat la regidora de Joventut, Consue Campos, les dues joves han expressat la seua il·lusió per desenvolupar el seu voluntariat a Quart de Poblet. L'alcaldessa els ha animat que aprofiten aquesta oportunitat i els ha recordat que poden comptar amb l'Ajuntament en qualsevol cosa que necessiten.


Aquestes activitats amb les persones voluntàries ajuden als quarteros i quarteras a conéixer altres cultures, costums i llengües d'altres països mentre es diverteixen. Però una de les coses més importants és que es forgen amistats que perduren en el temps i en la distància.

Modificat el Dimecres, 08 Febrer 2023 11:38