La Cavalcada Fallera enciente la metxa de la setmana gran fallera de Quart de Poblet

Dimecres, 15 Març 2023 12:57 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 39 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Les comissions desfilen amb les seues enginyoses disfresses basades en els lemes dels seus monuments

Els col·legis i l'àrea de Persones Majors s'uneixen a les celebracions amb actes especials

 

La Cavalcada fallera ha omplit, un any més, els carrers de Quart de Poblet d'alegria, desenfade i imaginació, donant inici a la setmana gran d'aquestes celebracions. Les set comissions s'han disfressat segons el lema i la temàtica sobre la qual versen els monuments que plantaran aquesta setmana. La comitiva ha anat acompanyada de música de bandes i també de batucada per a animar tant a participants com al nombrós públic que assistia a l'animada desfilada.

Aquest esdeveniment és l'avantsala dels actes centrals de la gran festa fallera, carregada d'activitats. Un dels actes més emblemàtics i tradicionals és el lliurament de palets amb la qual l'Ajuntament reconeix i agraeix l'esforç, el treball i la lluita constant de les set comissions falleres del municipi per mantindre viva la festa de les falles. L'alcaldessa, Carmen Martínez, imposarà el 16 de març a les 12.00 hores, a la porta de l'Ajuntament la insígnia de la institució a les falleres majors i als presidents de cada comissió. Les set agrupacions eixiran en comitiva des del parc de l'Ermita San Onofre a les 11.30 hores.

El divendres 18 de març arriba un dels actes més emotius de la setmana fallera. Les comissions es traslladaran a València per a retre homenatge a la Verge dels Desemparats amb la tradicional Ofrena de Flors Enguany passaran per davant de la Geperudeta a les 20.30 hores.

Però quarteros i quarteras tenen la sort de poder realitzar dues ofrenes, ja que el diumenge 19, a les a les 11.45 hores, les set comissions es reuniran en l'avinguda San Onofre per a portar flors a la Verge i prèviament desfilaran des de l'avinguda Ramón y Cajal a les 11.15 hores. Com a culminació a aquesta cita tan emotiva es dispararà la Gran mascletà conjunta de totes les agrupacions i l'Ajuntament en el pàrquing municipal, al costat de les pistes d'atletisme, a les 13.30 hores.

Ja a la nit, el foc acabarà amb el treball de tot un any amb la Cremà dels set monuments, que és sens dubte, un altre dels moments més emocionants per al món faller. A les 20.00 hores cremaran els infantils i a les 22.00 hores serà el torn dels majors. I de nou a esperar un any per a veure de nou als ninots pels carrers de la localitat i tornar a fer olor la pólvora.

Altres àrees municipals també se sumen a les festes. Així Persones Majors va organitzar una visita a l'Exposició del Ninot i per al dimarts 14 de març ha preparat una gran festa fallera en el Centre Ocupacional. En la mateixa es realitzaran manualitats pròpies d'aquests dies, un esmorzar tradicional amb bunyols i xocolate i mascletà de globus.

La tradició mana que els i les escolars celebren les festes amb multitud d'actes en els seus centres. L'Escola Infantil Ninos muntarà la falla i oferirà una chocolatà el dimarts 14, a les 15.00 hores. No obstant això, el dimecres 15 aglutinarà les activitats en els col·legis. Vaig moldre d’Animeta degustarà una cholocolatà i cremarà el seu monument a partir de les 15.30 hores; en el col·legi María Moliner es repartirà xocolate a les 10.30 hores i hi haurà ball a les 15.30 hores; en la Constitució hi haurà exposició de ninots, chocolatà i mascletà musical a les 11.00 hores; en el col·legi San Onofre es muntarà la falla a les 9.00 hores, es prendrà xocolate a les 11.00 hores i es dispararà una mascletá musical a les 13.00 hores; en el col·legi Sant Enric es cremarà la falla a les 15.30 hores. El Col·legi La Puríssima realitzarà la plantà de la falla entre l'alumnat de 4t de l'ESO i el professorat. Després hi haurà una chocolatà per a tots els i les escolars. El dimarts 14 a la vesprada l'alumnat podrà realitzar l'ofrena. En l'Escoleta Infantil Mapi el monument cremarà a les 15.30 hores.

Per part seua, les comissions falleres han organitzat diferents i variades activitats per a tots els gustos com a castells inflables, discomóviles, jornades gastronòmiques, trivial faller, ball o mascletà infantil, entre altres.

Modificat el Dimecres, 15 Març 2023 12:58