Quart de Poblet obri el termini de presentació de curts i guions per a la 40a Edició de Quartmetratges

Dimarts, 23 Mai 2023 10:55 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 42 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'emblemàtic festival compleix 40 anys descobrint talents i impulsant carreres cinematogràfiques

Del 22 de maig al 16 de juny poden presentar-se tant els curtmetratges com els guions


El festival de curtmetratges Quartmetratges, una de les cites cinematogràfiques més destacades de la Comunitat Valenciana, compleix enguany el seu 40 aniversari. El 28 d'octubre es realitzarà el lliurament de premis amb una celebració molt especial. Els qui vulguen optar a algun d'aqueixos guardons ha d'enviar els seus curts o guions des del dilluns 22 de maig fins al divendres 16 de maig. Es pot fer de dues formes: a través del registre d'entrada de l'Ajuntament de manera presencial o a través de la plataforma Festhome seguint el següent enllace https://festhome.com/es/festival/quartmetratges
A la convocatòria poden presentar-se aquells creadors i creadores que van nàixer o que resideixen en la Comunitat Valenciana. El millor curtmetratge de l'esdeveniment s'emportarà un premi de 2.000 euros i un trofeu, però es repartiran més guardons per seccions: Ficció, Animació i Documental, dotats amb 1.200 euros cadascun. També es reconeixerà al millor curt en valencià (500 euros); talle revelació (700 euros), interpretació (500 euros), i premi del públic i jove (amb trofeu per a cadascun).
A més, també celebra una efemèride també destacada ja que el certamen de guions compleix 35 anys i els millors treballs seran reconeguts amb 1.000 euros segons la categoria (castellà i valencià).
Per a consultar les bases completes en la web municipal: https://quartdepoblet.es/areas/cultura/actualidad/articulo/bases-quartmetratges-2023
Cada any, l'organització tria a un jurat especialitzat i amb àmplia experiència que valoren els diferents aspectes de les obres presentades.
Aquest certamen cinematogràfic ofereix una setmana de projeccions gratuïtes que culmina amb la gran gala del dissabte. I és que Quartmetratges ha sigut el trampolí valencià perquè molts i moltes cineastes per a impulsar les seues creacions, ja que la qualitat dels treballs que es presenten és indiscutible. Molts d'ells han sigut guanyadors de premis Goya i fins i tot preseleccionats per als Oscar. De Quartmetratges han fet el salt als Goya, bé com a guanyadors o com nominats a emportar-se l'estatueta nomenes com el de Javier Marco que amb 'A la cara', va obtindre el Premi al Millor Curt en Quartmetratges 2020 i el Goya en el mateix any. Un altre cineasta que va guanyar Quartmetratges i després també el Goya va ser Jaime Maestro per 'El Venedor de Fum' en 2012. L'històric de l'animació Pablo Llorens va ser premiat en Quartmetratges en els seus orígens i després va obtindre dos Goya, un en 1995 i en 2004.

Modificat el Dimarts, 23 Mai 2023 10:55