Sedaví presenta el seu primer pla d'igualtat amb l'ajuda de la Diputació

Dilluns, 02 Desembre 2019 10:02 Escrit per  Publicat en Sedaví-VAL Vist 600 vegades

L'Ajuntament de Sedaví ha presentat el seu primer pla d'igualtat i protocol contra la violència de gènere, una mesura impulsada per la Diputació de València mitjançant la convocatòria anual per a la concessió de subvencions als ajuntaments de fins a 30.000 habitants, destinades a implantar mesures per al compliment del principi d'igualtat entre dones i homes. L'acte ha comptat amb la presència de la diputada d'Igualtat, Isabel García, l'alcalde del municipi, José Francisco Cabanes, i la regidora d'Igualtat, Úrsula Campo.

 

El pla d'igualtat és l'instrument a través del qual s'estan servint diverses entitats locals de la província per a seguir un nou model de treball amb perspectiva de gènere en el seu dia a dia. La corporació de Sedaví ha presentat a més, al costat del seu pla d'igualtat, un protocol d'actuació contra la violència de gènere.

 

El regidor de la corporació, José Francisco Cabanes, ha dibuixat les línies d'actuació del pla, vigent fins a 2021. “Per als pròxims tres anys hem establit un cronograma i activitats per a afavorir la igualtat de oportunitats i es treballarà amb tots els agents socials implicats en el municipi, així com els agents socials de l'ajuntament de Sedaví”, ha apuntat. Per part seua, l'edil d'Igualtat, Úrsula Campo, ha posat l'accent que “des dels ajuntaments no podem ser aliens a esta responsabilitat, tenint en compte que la seua posició de proximitat enfront de la ciutadania li conferix gran capacitat d'actuació”.

 

Adhesió a la Xarxa de Municipis

Amb l'aprovació del pla d'igualtat, l'ajuntament de Sedaví aconseguix estar en disposició d'adherir-se a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere creada fa un any per la Diputació de València, en complir ja amb tots els requisits mínims d'accés establits: tindre una regidoria d'Igualtat, comptar amb un pla d'igualtat, disposar de recursos econòmics i professionals propis, així com del sistema d'atenció telefònica ATENPRO.

 

En este sentit, la responsable de l'àrea d'Igualtat de la corporació provincial, Isabel García, ha convidat a la localitat a integrar-se en esta iniciativa, de la qual formen part ja un total de 62 municipis. “L'Ajuntament de Sedaví, amb l'adhesió a la Xarxa, posarà de manifest el seu compromís polític i tècnic amb la igualtat i amb la lluita contra la violència de gènere”, ha declarat la diputada. 

 

Informa Nou Horta. Sedaví

Modificat el Dilluns, 02 Desembre 2019 10:07