L’ofrena, la missa en honor a Sant Josep, la mascletà i la cremà van posar punt i final a les multitudinàries falles 2023

Dijous, 23 Març 2023 11:32 Escrit per  Publicat en Sedaví-VAL Vist 48 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’última jornada de falles va transcórrer amb normalitat

 

Sedaví va posar punt i final a les falles 2023, les més multitudinàries mai recordades, i ho va fer amb les activitats previstes al llarg del passat cap de setmana.


En concret el dissabte es va celebrar l'ofrena de flors a la Verge dels Desemparats, amb la participació dels fallers i falleres de les falles Isabel de Villena, Nou Sedaví, Sant Torquat i Bressol del Moble, que van desfilar pels carrers del municipi, acompanyats de la Junta Local Fallera amb l'alcalde i president Nat José Francisco Cabanes, la presidenta executiva Valle Amaya i les falleres majors Charo Castillo i Paola Souan.


Els vestidors van ser els encarregats per segon any de col·locar les flors en el calafal, creat l'any passat a iniciativa de l'Ajuntament, formant el mantell de la verge, com és habitual, en un acte multitudinari tant en l'aspecte participatiu com per presència de públic, i que va comptar amb un xicotet discurs a càrrec del membre de Junta Local Joan Antoni Burguet, que va exaltar a les falleres majors en la seua entrada davant la geperudeta.


En la matinal del diumenge, la tradicional missa de falles en honor a San José es va transformar en una missa de campanya que es va celebrar en la Pl. Jaume I, i va comptar amb la presència de la comunitat fallera i nombrosos fidels en una iniciativa nova que va tindre un bon acolliment.


Conclosa la missa, va tindre lloc en l'Avda. Dr. Fleming, la tradicional mascletà que també va comptar amb nombrós públic per a, després de cremar les falles infantils a les 20 h. totes les comissions, dur a terme la cremà dels quatre monuments de les falles de Sedaví en aquest ordre: Nou Sedaví, Bressol del Moble, Sant Torquat i Isabel de Villena. Una fi de festa que va transcórrer sense incidents i que va comptar amb la presència de membres de Junta Local en cada falla acompanyats de les falleres majors del municipi Charo Castillo i Paola Souan.