S'aproven els pressupostos municipals de Silla per a 2018

Dimarts, 19 Desembre 2017 11:03 Escrit per  Publicat en Silla-VAL Vist 850 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Dimarts passat 12 de desembre i després d'una maratoniana sessió que va durar més de set hores, l'Ajuntament de Silla va aprovar els pressupostos generals per a l'any 2018. Uns comptes que superen els 13 milions d'euros (800.000 € més que el passat any).

L'augment d'aquesta quantitat ve reflectida principalment per tres conceptes; en primer lloc les transferències que la Generalitat i la Diputació cedeixen als municipis a través del Fons Incondicionat i que sumen més de 370.000. € en el cas del nostre poble, la cessió de finançament per a Benestar Social per part de la Generalitat, que suposa un augment de 250.000.€ i la destinació del qual seran les ajudes per a personal en la gestió i per a subvencions de pobresa energètica, habitatge i altre, en concurrència amb les quals el mateix ajuntament atorga.

D'altra banda, l'estalvi que suposa el pagament d'interessos bancaris a causa de la millora que des de principis de legislatura està marcant la marxa de la hisenda local de Silla i que ascendeix a més de 200.000.- €.

Finalment, l'harmonització dels impostos i taxes locals amb la pujada de l'1'8 % de l'IPC per adaptar-se al cost real de la vida, especialment el sou dels empleats públics, ja que en 2017 va suposar una càrrega de l'1% i la previsió per aquest any ronda el 2%. Aquesta mesura suposa 120.000. € addicionals, i en nombres reals equival a una pujada de 4€ per rebut d'IBI o de 2 € per vehicle.

Aquest ajustament a L'IPC es veurà compensat amb la baixada de la taxa TAMER una mitjana de 8 € per rebut, amb el que el total de càrrega tributària de les veïnes i veïns de Silla serà negativa per a l'any 2018.

Quant al capítol de despeses, per primera vegada es redueix la despesa en personal, de manera simbòlica, però trencant la dinàmica arrossegada des de fa més de 20 anys i el Capítol II destinat a les despeses generals i de manteniment és el que més augmenta amb la finalitat d'acabar amb el deficient manteniment arrossegat des de fa diverses legislatures perquè els usuaris dels serveis municipals puguin gaudir en plenitud d'aquests.

Així mateix, s'augmenten les transferències corrents, subvencions, a entitats, especialment les esportives, així com el capítol d'inversions que augmenta mig milió d'euros per millorar parcs, jardins, via pública i sobretot administració electrònica, on la quantitat invertida superarà aquest exercici els 250.000.- €, aconseguint el doble objectiu de complir amb la legalitat en la matèria i situant a Silla a l'avantguarda de les tecnologies de la informació, en honor d'una major gestió, una major transparència i l'alliberament de recursos per a altres despeses també importants.

El pressupost, al qual Cs, PP i Els Verds van presentar esmenes, va ser finalment aprovat pels vots del Govern a favor i l'oposició en contra.

Informa Nou Horta. Silla