Silla opta als premis al bon govern de la FVMP

Divendres, 09 Febrer 2018 11:49 Escrit per  Publicat en Silla-VAL Vist 800 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Silla participarà en la primera edició dels premis al bon govern organitzada per la Federació de Municipis i Províncies (FVMP) amb el seu projecte de desenvolupament local i ocupació, "SILLA EN MARXA. UN TREN CAP A L'OCUPACIÓ". El certamen té com a objectiu reconèixer les actuacions en matèria de gestió pública desenvolupades pels ajuntaments per a millorar la vida de la ciutadania.

El projecte "SILLA EN MARXA. UN TREN CAP A L'OCUPACIÓ" és un programa de xoc per frenar la destrucció de llocs de treball i la pèrdua d'empreses i fer de Silla una ciutat atractiva per les empreses i generadora d'ocupació. Segons l'alcalde Vicente Zaragoza "s'ha fet de l'ocupació el centre de totes les polítiques municipals, l'objectiu d'un poble, s'han sumat recursos d'administracions diferents i s'han mobilitzat actors de diferent àmbit per reactivar l'econòmica local"

Entre les accions destaquen 10 actuacions innovadores i singulars en l'àmbit de l'ocupació, la formació, el comerç i l'empresa, com l'implantació del coach laboral en els programes de forment de l'ocupació, la creació de la 1a Escola de Comerç de Proximitat de la CV, el programa SillAtrau, i el projecte pilot de desenvolupament industrial, entre altres.

Els resultats i beneficis d'aquest projecte que han sigut molt positius, en un any Silla ha passat de ser un dels municipis amb més atur de la comarca a convertir-se en el municipi de l'Horta Sud que més ha disminuït el nombre de persones desocupades en 2017, en un 15,36%, la seua taxa d'atur ha baixat més que la mitja estatal autonòmica i comarcal. També Silla ha passat a ser el 1r municipi per habitants en subvencions del Servef per ocupació amb dos milions d'euros i ha incrementat el seu pressupost municipal en un 78% en ocupació.

 

Informa Nou Horta. Silla

Modificat el Divendres, 09 Febrer 2018 11:52