Obert el termini per presentar projectes culturals i socials al programa IMPULSA Silla 2018

Dimecres, 14 Març 2018 14:58 Escrit per  Publicat en Silla-VAL Vist 762 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Totes aquelles persones que tinguen un projecte d’activitats lúdiques i socioculturals orientat a estimular la vida cultural i social de la localitat poden presentar les sol·licituds fins el pròxim 18 d’abril de 2018. El pressupost màxim assignat a cada projecte serà de 1500 euros. Es valorarà positivament que les activitats fomenten aspectes com ara la interculturalitat, la igualtat de gènere i la integració de la diversitat. 

Per primera vegada s’impulsa a Silla aquest programa innovador, promogut per la regidoria de Transparència, Comunitat i Participació. “Amb IMPULSA Silla 2018 no sols promovem l'animació social i cultural en Silla sinó també la participació ciutadana, cedint-li al veïnat el poder de decidir on destinar diners públics per a potenciar la cohesió comunitària", ha remarcat el regidor de Transparència, Comunitat i Participació, Salva Mestre.

El termini de presentació de projectes per al programa IMPULSA Silla 2018, que enguany compta amb una dotació pressupostària de 5000 euros, estarà obert fins el 18 d’abril de 2018. Cada projecte guanyador disposarà d’un pressupost de 1500 euros. Aquest pla té l’objectiu de finançar projectes d’animació social i cultural que tinguen com a finalitat desenvolupar la vida cultural i la cohesió comunitària de Silla. Així, tots els projectes hauran de realitzar-se al municipi. El termini màxim d’acompliment dels projectes serà de 9 mesos.

 

L’avaluació de projectes

L’avaluació de projectes tindrà positivament en compte activitats que promocionen la interculturalitat, la igualtat de gènere, la integració de la diversitat, la memòria història, la protecció del medi ambient o el benestar animal o vegetal. De la mateixa manera, els plans proposats hauran de promoure el llenguatge no sexista. Es tindrà en compte que no repliquen “allò que ja estiga fent-se dins de les promocions, els projectes i les actuacions de les diferents regidories de l’Ajuntament de Silla”, segons estableixen les bases de la convocatòria que es poden consultar a la Base Nacional de Datos de Subvenciones en aquesta direcció electrònica www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index i amb el codi identificador 387592.

 

Els projectes, sotmesos a Enquesta Popular

D’altra banda, els projectes que hagen estat estimats positivament en la primera fase se sotmetran a Enquesta Popular, per tal d’establir un ordre de preferència entre ells. Així, “la ciutadania decidirà quins projectes prefereix subvencionar majoritàriament amb diners públics per a l’animació comunitària i sociocultural del municipi de Silla”, segons estableixen les bases de la convocatòria, que han estat obertes a consulta i modificacions de la ciutadania i van ser publicades el passat 9 de març. 

 

Informa Nou Horta. Silla