El Filtre Verd de Silla rep la visita de l'Escrivà Emmascarat

Dimarts, 21 Febrer 2023 16:00 Escrit per  Publicat en Silla-VAL Vist 80 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La localitat valenciana de Silla és notícia aquests dies per ser un dels únics llocs d'Espanya on s'ha pogut observar a l'Escrivà Emmascarat o Emberiza spodocephala, un ocell que prové d'Àsia Oriental.


Desenes de turistes i amants de l'ornitologia de diferents latituds del planeta han visitat Silla en l'última setmana per a veure a aquest xicotet ocell. L'Escrivà Emmascarat s'ha pogut observar en el Filtre Verd, un dels accessos de Silla a l'Albufera i que filtra l'aigua d'impureses perquè puga arribar totalment neta al Parc Natural. A Europa només s'ha albirat en una desena d'ocasions. La notícia s'ha estés com la pólvora per xarxes socials i ha fet que gent de Finlàndia i els Estats Units visiten Silla per a observar aquest ocell, sent, possiblement, l'única vegada que es puga veure en la Comunitat Valenciana.


Per a l'alcalde de Silla, Vicente Zaragozá, és “tot un orgull que Silla siga notícia per coses com aquesta, el Filtre Verd és un accés únic al nostre gran patrimoni que és l'Albufera i que es puga observar a aquest xicotet animal fa que augmente encara més el valor d'aquest punt. Per això vull convidar a tots aquells amants dels animals perquè puguen gaudir de la naturalesa a tot just dos quilòmetres de la nostra localitat”.


Segons el portal Birding Albufera l'albirament de l'Escrivà Emmascarat està pendent de ser homologat pel Comité de Rareses de la SEU. Si finalment s'homologa l'albirament d'aquest xicotet animal es tractaria de la 3a visita a la Península Ibèrica, ja que es va poder veure en 2021 a Portugal i en 2022 a Galícia.

Modificat el Dimarts, 21 Febrer 2023 16:01