El Ple de Xirivella s'adherix per unanimitat a les reivindicacions de la Plataforma pel Transport Públic de l'Horta Sud

Dijous, 29 Març 2018 21:18 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 575 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

En la sessió celebrada ahir el Ple de Xirivella va aprovar per unanimitat la moció d'adhesió a les reivindicacions de la Plataforma pel Transport Públic de l'Horta Sud que es presentarà també en Alaquàs, Aldaia i Mislata. El text, iniciativa de la Federació d'Associacions Veïnals, no oblida reivindicar el metro per a Xirivella, però demana com a primer punt urgent l'adjudicació enguany del contracte concessional de les línies d'autobusos que presten servei a Xirivella. 

Recordem que aquestes concessions porten anys caducades i que encara falta acabar de definir els plecs de condicions, tal com denuncia la moció: “No ens aclarixen si el contracte s'adjudica en esta legislatura, el règim tarifari, la inclusió dels bons, tantes vegades sol·licitats, ni el preu d’estos. Ens podem quedar com en 2014, amb els contractes elaborats, però sense adjudicar i esperant la següent legislatura.”

La moció, llegida en el Ple per Paco Magro, portaveu de la Federació Veïnal, no oblida que un servei de transport públic de qualitat i amb tarifes assequible necessita un finançament adequat, que hauria d'arribar a través d'un contracte programa amb l'Estat com el que tenen altres grans ciutats espanyoles.

Així mateix el Ple va aprovar altres punts importants: el nomenament de la funcionària jubilada de l’Ajuntament Salut Cervera com a jutgessa de Pau, la composició de la mesa de contractació, la concessió de la Medalla de Honor municipal a l’Altar de Sant Vicent o la revisió d’una ordenança, la de la taxa de l’aigua i clavegueram, que havia estat objecte d’un recurs contenciós administratiu. Pel que fa a les altres mocions, el Ple, d’una banda, va aprovar la presentada per Compromís de adhesió a les mobilitzacions en favor de la reforma del finançament de les pensions i d’adhesió a les últimes mobilitzacions i, d’una altra, va rebutjar la que presentava el PP per a sol·licitar la connexió d’un vial amb la V30.

 

Informa Nou Horta. Xirivella