Xirivella aconsegueix tancar les festes sense incidents

Dimarts, 10 Setembre 2019 11:45 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 587 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Xirivella ha aconseguit celebrar els principals actes de les seues Festes Majors sense incidents ni suspensions. La multitudinària Nit de les Figues , celebrada el 7 de setembre, i la vespra del Crist de la Llum, celebrada anit, han conclòs sense les baralles i enfrontaments que s’han generalitzat este estiu als grans nuclis poblacionals de la comarca durant les festes patronals.

 

La Nit de les Figues, en la qual hi participaren més de 10.000 persones, es varen desplegar mig centenar d’agents, entre policies locals, nacionals i efectius de les UPR (Unitats de prevenció i Reacció) del Cos Nacional de Policia. I anit, durant l’actuació de l’aclamada Orquestra Montecarlo, hi va haver també un dispositiu especial de seguretat en tot el recinte de la fira i la Plaça Gerardo Garcés.

 

D’altra banda, segons fonts municipals, tampoc no hi hagut que lamentar cap capítol en matèria d’agressions ssexuals. El Punt Violeta establert al Parc Clara Campoamor es va centrar en tasques informatives i de conscienciació i, tot i la gran ingesta d’alcohol d’eixa nit, no es va tindre constància de cap agressió o abús de tipus masclista.

 

L’alcalde de Xirivella, Michel Montaner, ha manifestat el seu “reconeixement i gratitud” amb la Policia Local. “Han treballat al 100% de les seues possibilitats, coordinant-se en tot moment amb la Policia Nacional i la Creu Roja i materialitzant un treball digne d’elogi”, assegura l’alcalde. Montaner destaca també la “ generosa i impagable col·laboració de la Delegació del Govern, que ha sabut entendre  correctament les necessitats de Xirivella en un estiu delicat per als pobles de la comarca.”

 

Mitjançant les xarxes socials, tant l’alcalde com l’Ajuntament han fet arribar a la població el seu agraïment pel “civisme exemplar” exhibit durant els moments més massius de les festes. Amb la festivitat del Crist de la Llum, Xirivella posa punt i seguit a les Festes Majors ja que els festejos continuaran, de manera més esporàdica, fins el 22 de setembre. Entre les cites pendents cal destacar ‘Paelleando’ , amb un desplegament massiu de paelles al carrer, la Gran Cavalcada de disfresses i el Certamen de bandes de música.

 

 

Informa Nou Horta. Xirivella

Modificat el Dimarts, 10 Setembre 2019 11:50