Podem Xirivella: "El municipi insta al Govern d'Espanya a eliminar el sostre de despesa per a guanyar recursos enfront de la COVID-19"

Dilluns, 04 Mai 2020 14:37 Escrit per  Podem Xirivella Publicat en Xirivella-VAL Vist 497 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Ple municipal de Xirivella ha aprovat una moció subscrita per Podem, PSOE i Compromís, amb el vot a favor de Ciutadans i l'abstenció del PP i la regidora no adscrita. En la qual s'insta al Govern d'Espanya a "suspendre els efectes coercitius de les regles fiscals", vigents des de l'any 2012, perquè els ajuntaments disposen d'eines més potents contra la crisi COVID-19.

 

L'aplicació de la regla de despesa, derivada de la Llei d'Estabilitat Pressupostària, obliga les corporacions locals a retenir sense poder gastar importants superàvits fiscals per a complir amb els requisits d'austeritat i sostenibilitat financera. La moció aprovada insta a habilitar aqueixos recursos per a la contractació, atenció social i la reactivació de l'economia local.

 

Segons la portaveu de Podem Xirivella, Karin Jansen: "La crisi sanitària que estem vivint exigix una resposta enorme de totes les administracions públiques i els ajuntaments no podem estar lligats per les normes d'austeritat".

 

"És important continuar denunciant la situació específica d'infrafinançament que patim els valencians i valencianes i que afecta els nostres ajuntaments", ha destacat el portaveu de Compromís per Xirivella, Ricard Barberà.

 

"S'ha aconseguit flexibilitzar ja el 20% dels romanents municipals per a destinar-los a l'atenció social i amb aquesta moció busquem guanyar força i incrementar els recursos disponibles", destaca sobre aquest tema l'alcalde Michel Montaner.

 

Informa Nou Horta. Podem Xirivella

Modificat el Dilluns, 04 Mai 2020 14:38