Xirivella renovarà 638 lluminàries abans de cap d’any

Dimarts, 17 Novembre 2020 09:32 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 447 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Xirivella executarà, abans que acabe el 2020, la renovació de 638 lluminàries en diferents punts de la localitat. Els nous fanals de tecnologia led disminueixen notablement la contaminació, el manteniment i el consum, alhora que augmenten l’eficiència energètica i la capacitat d’enllumenat. Amb una inversió de 236.000 euros, la factura d’electricitat durant la vida útil de les noves lluminàries es reduirà en 65.000 euros anuals. En termes percentuals, les xifres parlen per si soles: fins a un 80% en estalvi energètic i econòmic, i idèntica reducció en cost de manteniment i emissions CO₂.

 

Amb aquesta intervenció, sumada a moltes altres desenvolupades en els últims anys, desapareix la il·luminació de llums de vapor de mercuri en tot el nucli urbà de Xirivella. Les set zones afectades són Mestre Serrano-Molí, Elcano-Ajuntament, Ermita-barri antic, Mont de Pietat, Túria-Elcano, Sant Ramon i estació de RENFE. Segons el regidor d’Infraestructures, Vicent Sandoval, “la tecnologia led permet una il·luminació de la via pública més confortable, segura i respectuosa amb el medi ambient, limitant la resplendor lluminosa nocturna i reduint la llum intrusa o molesta”.

 

Intensitat regulable en Sant Joaquim del Pati

L’actual projecte inclou també la implantació d’un sistema lumínic intel·ligent al carrer Sant Joaquim del Pati, una via emblemàtica per acollir diferents actes festius locals. La possibilitat de regular la intensitat de l’enllumenat permetrà adaptar-lo a les necessitats de cada moment: més llum si es tracta d’una desfilada fallera, o menys si es tracta d’una processó religiosa. El control del cabal lluminós es podrà exercir en temps real des d’un simple telèfon mòbil.

 

Informa Nou Horta. Xirivella