Podem Xirivella demana davant la Junta de Govern del Consorci major representativitat i consens

Divendres, 20 Novembre 2020 10:23 Escrit per  Podem Xirivella Publicat en Xirivella-VAL Vist 428 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

En la vesprada del dimecres passat, Karin Jansen, la representant de Podem en el Consorci Aigües de l'Horta, va assistir com a convidada a la sessió de la Junta de Govern d'aquest ens supramunicipal que s'ocupa de la gestió de l'aigua de diversos municipis de L´Horta.

 

En el torn de precs i preguntes l'edil de Xirivella va demanar que en la redacció dels nous estatuts «s'integre de ple dret en la Junta de Govern almenys a un representant de cadascun dels partits amb representació en el Consorci, sense que això implique renunciar al fet que es dote a l'Assemblea de les principals competències».

 

Recordem la forta polèmica generada fa més de dos anys després de decretar-se en una Junta de Govern composta íntegrament per membres del Pspv-Psoe, una pròrroga de deu anys a l'actual empresa concessionària, en aplicació dels actuals estatuts i sense que això fóra informat i debatut prèviament en l'Assemblea del Consorci, molt més representativa i amb presència de tots els partits polítics.

 

Aquest succés va provocar l'inici d'un procés de renovació dels Estatuts que recentment va superar el termini de presentació de propostes. Segons entén la representant de Podem «és el moment d'obrir una taula de diàleg per a acostar postures i aconseguir uns estatuts d'ampli consens capaços d'aconseguir un funcionament més democràtic i transparent que ens permeta recuperar de la gestió pública d'aquest subministrament essencial, una vegada vençut el contracte vigent».

 

El president del Consorci, el socialista Josep Almenar, ha expressat que els membres del seu partit estan estudiant les propostes presentades, que inclouran l'enunciada per la Sra. Jansen sobre la composició de la Junta de Govern i que estan per la labor d'aconseguir el màxim consens.

 

Informa Nou Horta. Podem Xirivella

Modificat el Divendres, 20 Novembre 2020 10:24