Podem Xirivella: "L'ampliació de la V-30 atenta contra els interessos de Xirivella i del medi ambient"

Dijous, 26 Novembre 2020 10:16 Escrit per  Podem Xirivella Publicat en Xirivella-VAL Vist 448 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Xirivella és la població més afectada per grans infraestructures al servei de la ciutat de València (aeroport, nu A3-V-30, nou llit...).

 

Aquestes infraestructures ocasionen greus problemes mediambientals i de mobilitat al veïnat, i Podem veu amb temor que poden incrementar-se amb projectes com l'ampliació de la V-30, que està pensada per a proveir les necessitats de trànsit d'un port ampliat, que farà que tot el trànsit que genere passe a escassos metres dels edificis del nostre municipi.

 

Karin Jansen, regidora de Podem Xirivella, explica que "volem comprometre al govern de Xirivella, del qual formem part, al fet que continue liderant institucionalment la defensa dels interessos de la ciutadania i del medi ambient, i es posicione clarament en contra d'aquesta ampliació que tant ens perjudica."

 

Pilar Lima, Coordinadora autonòmica de Podem, Karin Jansen regidora de Podem Xirivella, i Mario Jordá Secretari de Transició Ecològica de Podem, s'han reunit amb Antonio Montiel, representant de la Comissió Ciutat-Port, i José Luis Sanz, portaveu de la Federació d'Associacions Veïnals de Xirivella, per a explorar estratègies compartides que eviten els perjudicis a les persones i al medi ambient que produirien una ampliació del Port i de la V-30.

 

En paraules de Pilar Lima: "L'ampliació del Port de València i la seua conseqüència, l'ampliació de la V-30, no s'entén en el context d'emergència climàtica. Està pensada per a afavorir el negoci privat, no comprometrem els fons europeus en projectes desfasats no adaptats al canvi climàtic".

 

Per part seua, José Luis Sanz, representant de la Federació d'Associacions Veïnals del municipi, afig que "existeixen alternatives suficients i menys lesives per a no perjudicar més a Xirivella, com fer que el trànsit de mercaderies siga tot ferroviari, o aprofitar més el port de Sagunt amb menor impacte mediambiental".

 

Finalment, Antonio Montiel, portaveu Ciutat-Port, conclou que "cal qüestionar l'ampliació del Port íntegrament, és un macroprojecte obsolet que no respon a les exigències que suposa un canvi climàtic, i sense rendibilitat social. L'ocupació que generarà no és de qualitat ni estable, durarà mentre estiga fresc el ciment".

 

Informa Nou Horta. Podem Xirivella

Modificat el Dijous, 26 Novembre 2020 16:55