Xirivella activa la creació del Consell Local d’Infància

Dimarts, 01 Desembre 2020 12:21 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 553 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Els xiquets i les xiquetes constitueixen ciutadania de ple dret i han de ser escoltats. Sota aquesta premissa innegociable, Xirivella ha activat el procés de participació ciutadana que conduirà fins a la creació del Consell Local d’Infància (CLIX), un espai de trobada entre el poder públic i la ciutadania menor de 12 anys. El CLIX serà un fòrum permanent en el qual el govern municipal escoltarà i atendrà les demandes del públic infantil: com millorar la ciutat, com facilitar la seua vida, com fer que se senten plenament realitzats i integrats en el seu entorn, etc.

 

La creació del CLIX, aprovada en l’últim Ple Municipal, ve precedida d’una gran faena de camp desenvolupada per l’Àrea de Participació Ciutadana en el marc del programa ‘Xirivella, amb X de xiquetes i xiquets’. El projecte, que va arrancar uns mesos abans de l’emergència sanitària, ha promogut la divulgació i sensibilització entorn dels drets de la infància i l’educació en la disciplina participativa. Després d’un procés de consulta entre l’alumnat de 5é i 6é que va permetre conéixer les seues inquietuds i propostes de millora, es tendeix ara cap a la implantació d’una agenda de diàleg mantinguda en el temps. Ajuntament, direccions docents, famílies, moviment associatiu… D’una forma o una altra, tots els àmbits locals queden instats a interlocutar amb la infància.

 

“El públic infantil té els mateixos drets que l’adult; aquest ambiciós projecte de participació ciutadana no pretén ser una cosa anecdòtica sinó un vertader instrument d’interlocució i enriquiment mutu”, manifesta la regidora de Participació, Isabel Torres. L’Ajuntament, en un primer nivell preparatori, ha organitzat dos tallers formatius perquè el personal municipal conega les eines pròpies del diàleg amb la ciutadania de menor edat. En paral·lel, en l’àmbit escolar s’educa a xiquetes i xiquets en drets, participació i utilitats d’un Consell Local d’Infància. Després de les sessions informatives s’iniciarà el procés d’elecció dels consellers i conselleres del CLIX, al qual podrà concórrer l’alumnat d’entre 10 i 12 anys. Està previst que el Consell Local d’Infància de Xirivella, els membres del qual seran triats directament per l’alumnat, quede constituït al llarg de 2021.

 

Informa Nou Horta. Xirivella