Compromís considera que a les propostes inicials dels pressuposts de Xirivella els falta ambició i rigor i que són massa òbvies

Dilluns, 14 Desembre 2020 11:43 Escrit per  Compromís Xirivella Publicat en Xirivella-VAL Vist 661 vegades
Valora la notícia
(1 Voto)

L’anunci de l’equip de govern de 180.000€ de suport al comerç local i les associacions és una mesura, a més d’òbvia, populista, perquè es fa sense cap informació sobre els criteris per a implantar-les. Per a Ricard Barberà, portaveu de Compromís per Xirivella, és evident que el pressupost ha d’incloure ajudes importants al comerç local i a les associacions, però s’ha de fer bé: «Entenem que el teixit associatiu d’un municipi és vital i que estan passant per moments crítics, però no donarem suport a unes ajudes per a tornar a pràctiques clientelars del passat», afirma Barberà. «Des de Compromís exigirem l’establiment d’unes bases clares, objectives i transparents, quasi més necessàries que la quantitat que puga destinar-se a esta finalitat», conclou.


A més, sorprén que el govern publicite el seu pressupost com una campanya de suport al comerç local quan la de 2020 ha estat un absolut desastre. La intervenció de la portaveu de l’Associació del Comerç en un dels últims plens no deixa lloc a dubtes. Per a Compromís s’imposa una reflexió seriosa sobre com s’han gestionat estes ajudes i millorar la convocatòria i els tràmits per a poder accedir-hi.


Barberà reconeix que «no és fàcil trobar criteris per a ajudar a associacions tan diferents com l’Associació de Comerç, Càritas, els clubs esportius diversos o les falles i associacions culturals com Castilla - la Mancha o Amigos del Sur, o el ric teixit d’associacions feministes i les associacions veïnals, però totes són necessàries i estan tenint una actitud de col·laboració exemplar durant la pandèmia, com també la tenien abans. Però altres municipis de l’entorn fa temps que porten treballant en la direcció que apuntem. S’obri una oportunitat interessant per tractar de corregir situacions com la d’associacions que fan ús d’espais municipals en exclusivitat mentre que d’altres han de costejar-se el lloguer d’una seu social.»


Rehabilitació habitatges municipals: una aposta ridícula
Per a Compromís, la rehabilitació del parc d’habitatges socials municipals és una prioritat i recorda que va ser un dels punts de desacord a l’inici de legislatura. «A este ritme de rehabilitació farien falta quatre legislatures més per regularitzar la situació dels habitatges socials i això directament és inadmissible, per això fa falta incrementar l’esforç en este punt», critica Barberà.


El govern municipal ha venut la pell abans de caçar l’os, quan hi ha molts temes a parlar encara
«Des de Compromís volem reivindicar el nostre paper com a oposició col·laborativa i afrontem estos pressuposts com hem fet en totes les altres ocasions, amb cor i calculadora, sensibilitat per les persones que pitjor ho estan passant i rigor necessari quan parlem de gestió de diners públics», explica Barberà.


«El pressupost de 2020 és un punt interessant d’inici» diu Barberà. «Eixos pressupostos ja van ser pactats pel govern municipal amb Compromís. A Compromís ens preocupen altres temes que ens agradaria que s’inclogueren en el pressupost de 2021, com la necessitat d’aplicar la perspectiva de gènere al pressupost, més en un poble que es reivindica feminista i amb un pla d’igualtat aprovat en 2018. També volem mesures concretes d’accessibilitat i encaminades a incrementar la sensibilitat cap a les persones amb diversitat funcional, sense cap dubte un dels col·lectius que més està patint les conseqüències de la pandèmia. Igualment volem que ajuden a pal·liar la situació que estan vivint les famílies que no estan podent accedir al centre de dia. I també volem un projecte clar i ambiciós de magatzem-taller municipal i que s’atenguen les reivindicacions sindicals del personal municipal.»


«Fins ara cap grup municipal, fora del govern municipal, ha assegurat el seu vot positiu al pressupost», adverteix Barberà. «Per això no entenem que el govern municipal caiga en l’error d’enviar una nota de premsa en què pràcticament ja dona per tancats els pressupostos al mateix temps que convoca l’oposició per a parlar-ne. A pesar d’això, que és anecdòtic, esperem que les negociacions siguen fructíferes i no un simple paripé condicionat per protagonismes infantils. En estos moments tan difícils el govern municipal és el primer que ha d’actuar amb responsabilitat i fer el possible perquè els pressupostos s’aproven amb el màxim consens dels grups del consistori», conclou Barberà.

 

Informa Nou Horta. Compromís Xirivella

Modificat el Dilluns, 14 Desembre 2020 11:44