Compromís força el govern de Xirivella a reivindicar les inversions en la C-3

Dimarts, 25 Mai 2021 16:40 Escrit per  Compromís per Xirivella Publicat en Xirivella-VAL Vist 575 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Sis mesos després que el ministre José Luis Ábalos nomenara Juan Carlos Fulgencio coordinador de rodalies per a la Comunitat Valenciana, l’equip de govern no ha mostrat cap interés per reunir-se amb ell, i això que la línia C-3, que passa per Xirivella, no ha parat de degradar-se en els últims mesos. En el pròxim ple municipal Compromís presentarà una moció per a demanar esta reunió.

 

«Necessitem saber què vol fer el Govern central amb el tren, per què no hi ha inversions en la C-3, per què no s’ha recuperat el servici fins a Camporrobles i per què deixa que el servici es vaja degradant, per això considerem que és necessària la reunió amb el coordinador de rodalies. Una reunió en què estiguen presents també els portaveus dels grups municipals i una representació de Plataforma pel Transport Públic de l’Horta Sud», explica Ricard Barberà, portaveu de Compromís Xirivella i exalcalde de la localitat.


Des que es va conéixer el nomenament de Fulgencio, en octubre de l’any passat, Compromís ha preguntat en diverses ocasions si l’equip de govern tenia intenció de demanar-li una reunió, però no ha tingut resposta. «No contesten mai; volen evitar el debat», lamenta Barberà, i afig: «per això hem presentat la moció, per a forçar un debat que Xirivella necessita: molta gent ja està desmoralitzada perquè no veuen el dia que la línia C-3 es modernitze per a prestar un servici de qualitat. Potser és això el que vol el Ministeri de Transports i Mobilitat: que s’accepte el desmantellament de la línia sense massa protestes i sense que primer hi haja una alternativa.»


Segons Compromís, este no és l’únic debat que vol evitar l’equip de govern de Xirivella (PSPV i Podem), passa igual amb l’ampliació de la V-30 o amb la gestió de l’aigua. «Preguntem i preguntem i no contesten mai res concret. Algú està prenent decisions que ens afectaran durant dècades sense donar cap informació a la ciutadania, sense participació i amb una opacitat total», conclou Barberà, que adverteix: «Nosaltres continuarem promovent el debat ciutadà i portant estos temes tan importants per a Xirivella a totes les institucions en què Compromís té representació.»

 

Informa Nou Horta. Compromís per Xirivella