Xirivella soluciona més de 600 incidències a través del servei Línea Verde

Dijous, 04 Novembre 2021 13:41 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 197 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Xirivella ha solucionat més de 600 incidències a través del servei Línea Verde, un canal de comunicació directa entre l’Ajuntament i la ciutadania per a informar dels desperfectes localitzats en el municipi. Xirivella va ser un dels primers municipis que va implantar este servei per a millorar la gestió de les incidències del dia a dia a la ciutat i amb el pas dels anys ha demostrat ser de gran utilitat.

 

“La col·laboració de la ciutadania és vital per a mantindre Xirivella en bon estat. I l’aplicació Línea Verde ens manté en contacte amb les xicotetes i les grans coses que succeeixen en el municipi. Anime a la població a descarregar-se l’aplicació en els seus mòbils i participar activament en el manteniment dels espais públics”, assenyala Vicent Sandoval, regidor d’Infraestructures.

 

El tipus de problemes que més s’han comunicat són aquells que fan referència a via pública (43%), seguit de mobiliari urbà (15%), neteja i recollida de fem (13%), aigua i clavegueram (10%), jardineria (7%), enllumenat públic (5%), parcs i jardins (3%), contenidors de fems (1%), soroll (1%) i plagues d’insectes i rosegadors (1%).

 

A través de Línea Verde els veïns i veïnes poden informar l’Ajuntament de qualsevol desperfecte còmodament des del seu telèfon intel·ligent, només necessita tindre instal·lada l’aplicació de Línea Verde. A partir d’ací, el procediment és ràpid i senzill. Una vegada rebuda la comunicació, un equip encarregat d’aquest servei en el consistori s’encarrega de gestionar la incidència, donant-li la millor solució de manera eficaç. També es pot accedir a través del domine www.lineaverdexirivella.com o per telèfon en el número 902 193 768 en horari de 8 a 17 hores.

 

Informa Nou Horta. Xirivella