Xirivella estrena una zona de calistènia, la primera de les tres noves instal·lacions esportives de la localitat

Dimarts, 09 Novembre 2021 11:31 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 188 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Xirivella ha estrenat una nova zona de calistènia, o street workout, al parc Clara Campoamor. La instal·lació, que ha tingut un cost de 20.000 euros, es compon de torre de dominades, banc d’abdominals, anelles, barres paral·leles, barres paral·leles baixes, escala horitzontal i vertical, i sòl de gespa artificial. Esta zona de calistènia és molt demandada per la joventut per a la pràctica de gimnàstica. “A Xirivella, gràcies al progressiu sanejament dels nostres comptes públics i la capacitat per a generar romanents de tresoreria, apostem per instal·lacions esportives al servei de l’adolescència i la joventut. Les noves infraestructures són fruit d’un diàleg amb el seu públic potencial i milloraran notablement l’oferta lúdica del municipi”, argumenta l’alcalde, Michel Montaner.

 

La zona de calistènia és la primera de les tres instal·lacions esportives que estan previstes per als pròxims mesos i que entren dins de les inversions previstes amb el romanent propi de tresoreria de l’exercici anterior. “L’esport a Xirivella funciona i és un motiu més per a la socialització i l’adquisició d’hàbits saludables. Les tres noves instal·lacions, que quedaran rematades en els pròxims mesos, ens situen com una ciutat capdavantera en oferta esportiva”, afirma Rubén Langa, regidor d’esport.

 

En el mateix parc Clara Campoamor es construirà un skatepark, un parc de patinatge dissenyat específicament per a la pràctica del monopatinatge, una disciplina en auge entre la joventut. Este parc tindrà un cost de 115.000 euros i estarà situat al costat de la instal·lació de calistènia, i conformará un espai destinat a l’esport i la joventut al parc Clara Campoamor, molt pròxim al Centre Jove, en el que pretén ser una zona d’atracció per als i les joves de Xirivella. L’skatepark, que tindrà 465 metres quadrats i de cinc mòduls amb les següents característiques: una rampa doble, un mòdul amb barana i calaix, un altre amb barana i salt, un lateral amb salt i un lateral amb salt i cantó.

 

A este dos instal·lacions se sumarà un pump track, un circuit destinat a bicicletes o monopatins dissenyat especialment per a aprofitar les inèrcies. El pump track se situarà en el poliesportiu Ramón Sáez, darrere de les pistes de frontó, ocupant una superfície de 2.480 metres quadrats. El circuit tindrà 200 metres lineals amb set revoltes, dues d’elles de 90 graus i la resta de més de 180, i peralts de 1,4 metres. El pump track compta amb un pressupost de 145.000 euros.

 

Estes tres zones, per a les quals s’han destinat una inversió de 280.000 euros, seran un important impuls per a la joventut i l’esport de la ciutat.

 

Informa Nou Horta. Xirivella